Fans die lang wachten op een nieuwe titel in de Alan Wake-saga zullen heel blij zijn te weten dat de publicatierechten van Alan Wake en Alan Wake's American Nightmare terug in handen zijn van Remedy Entertainment.

Nu Microsoft niet langer de rechten bezit, kun je beginnen te hopen op een nieuw hoofdstuk of op zijn minst een eerder exclusieve titelversie van het multi-platform van Xbox. Een niet al te versluierd signaal lanceren was Remedy zelf aan het woord a Eurogamer, bewerend dat nu de rechten weer in handen zijn ze vrij zouden zijn, als ze dat wilden, om Alan Wake naar andere platforms te brengen. Ze hebben echter ook verklaard dat ze vooralsnog niets te melden hebben, omdat ze gefocust zijn op het vrijgeven van Controle de 27 augustus.

Velen hopen daarom en heel weinig zekerheden, maar op zijn minst een glimp voor degenen die al zo lang wachten om terug te keren naar de nachtmerries van Alan Wake.