Na een briljante Sekiro, nog een ander bewijs van de kwaliteit van de titels FromSoftwareElden Ring was de protagonist van deze E3 2019. We weten nog niet veel over de titel die is geproduceerd samen met de auteur van Game of Thrones: aanvankelijk zou het een vervolg zijn op de Souls-serie, maar Miyazaki had andere plannen. De Japanse ontwerper heeft ook heeft veel informatie over de titel vrijgegeven.

Volgens sommige verklaringen van de directeur weten we dat "Elden Ring is een rollenspel voor derden met een fantasiesetting. De gameplay ligt niet zo ver van Dark Souls. Dit betekent niet dat de gameplay identiek is, maar het kan gezegd worden dat Elden Ring tot hetzelfde genre behoort."

Deze game zal een open wereld zijn, wat zeker een vrij nieuwe uitdaging zal zijn voor de studio, ondanks de vorige titels thuis Vanaf ze hebben echter kenmerken die teruggevoerd kunnen worden naar het geslacht (de verschillende gebieden die als eerste met elkaar verbonden zijn). En Miyazaki gaat verder: "De dorpen hebben de kenmerken van ruïnes en kerkers die je gewend bent in onze spellen. Het creëren van een meer open titel is een grote uitdaging voor ons."

Wat betreft fictie, "de speler zal Martin's mythologie kunnen doorzien door middel van verkenning."

hier andere informatie vrijgegeven tot nu toe:

 • Volgens Miyazaki gaat Elden Ring verder dan eenvoudige wijzigingen aan spelsystemen. Door grotere en meer open omgevingen toe te voegen, gelooft hij dat het spel op grotere schaal zal evolueren.
 • "Met een wijdere wereld zijn nieuwe gameplay-systemen en -mechanismen onvermijdelijk noodzakelijk. In die zin denk ik dat Elden Ring een meer natuurlijke evolutie is dan Dark Souls."
 • "Hoewel de strakke en complexe kerkers van onze vorige games inderdaad met elkaar verbonden waren, zullen de omgevingen van Elden Ring veel meer open en uitgestrekt zijn. De wijdere wereld zal de basis vormen van de Elden Ring-gameplay en de mechanica ervan is ontworpen met dat soort omgeving in gedachten."
 • De kerkers van eerdere Miyazaki-games waren onderling verbonden volgens Metroidvania, maar deze keer is er voldoende ruimte tussen hen. Volgens Miyazaki is de opname van een dergelijke omgeving besloten om de geschiedenis en de wereld op grotere schaal te laten zien, om de vrijheid en diepte van verkenning te vergroten en om meer varianten voor veldslagen te creëren.
 • "Je kunt de wereld te paard berijden en je kunt vijanden uitdagen terwijl je rent."
 • Miyazaki wil een diepte van onderzoek in Elden Ring aanbieden op een manier die Sekiro: Shadows Die Twice niet heeft gedaan.
 • Miyazaki bestudeerde verschillende open wereldspelen als een referentie voor de wereld van Elden Ring, maar tegelijkertijd was hij niet te sterk beïnvloed door een specifiek werk, om een ​​spel te maken dat trouw is aan het DNA van een From Software-titel.
 • Over de samenwerking met George RR Martin zei Miyazaki: "Het begon allemaal met mijn passie voor het werk van Martin. A Song of Ice and Fire en de aanpassing van Game of Thrones zijn beide meesterwerken. Ik ben ook dol op Fevre Dream en Tuf Voyaging."
 • Miyazaki kwam in contact met Martin voor een vergadering, die ongelooflijk eenvoudig bleek te zijn. Vanaf daar was Martin enthousiast over Miyazaki's idee om samen een spel te spelen.
 • Volgens Miyazaki heeft Martin het hoofdverhaal van Elden Ring niet geschreven. Integendeel, hij schreef de gebeurtenissen die plaatsvonden ruim voor het tijdperk van de speler - met andere woorden, de 'overlevering' van de wereld. Miyazaki zei dat er twee redenen waren waarom Martin zorgde voor de overlevering in plaats van het hoofdverhaal. Ten eerste verklaarde Miyazaki het volgende: "Verhalen vertellen in videogames, althans op de manier waarop we het bij From Software doen, brengt veel beperkingen met zich mee voor de schrijver. Ik vond het geen goed idee voor Martin om te schrijven beperkt door die beperkingen. Door hem te laten schrijven over een periode waarin de speler niet direct betrokken is, is hij vrij om zijn creativiteit te ventileren op de manier die hij verkiest. Bovendien wilde From Software geen meer lineaire en verhaalgedreven ervaring creëren voor Elden Ring. Beide problemen konden worden opgelost door Martin de geschiedenis van de wereld te laten schrijven. ' Ten tweede, voor Miyazaki had het epische, dramatische en diepe karakter van Martin's mythologie een grote invloed op de creatie van de wereld van From Software for Elden Ring.
 • Miyazaki vergeleek Martin's mythologie met de handleiding van de kerker in een rollenspel met een tafelblad.
 • "Er is geen echt protagonistkarakter in Elden Ring. Meestal laten we de speler de kans om te beslissen over de kenmerken en de persoonlijkheid van het personage dat ze creëren."
 • Miyazaki gelooft dat de NPC's van Elden Ring meer zullen worden gekenmerkt dan zijn vorige werk, dankzij Martin's mythologie als een bron van inspiratie.

Een officiële releasedatum is nog niet aangekondigd voor Elden Ring, maar aangezien de game al enige tijd in ontwikkeling lijkt te zijn, zullen we waarschijnlijk sommige gameplay binnenkort.