Black Ops 4 is zeker een geweldige titel, die critici en gamers niet heeft getroffen. Maar ondanks de verkoop ging het spel best goed, zeker de stadia van zijn ontwikkeling waren echt verontrust.

Het geeft een artikel door Kotaku van Jason Schreier is in feite aangetoond dat de titel er in eerste instantie een zou moeten hebben Campagnemodus. Dit had onder andere echt innovatief moeten zijn, waardoor twee-op-twee clashes mogelijk waren in multiplayer. Treyarch heeft echter besloten om het te verwijderen vanwege timingproblemen, technische belemmeringen en a terugkoppeling negatief van de testers.

In feite, zoals Jason Schreier schrijft: "Black Ops 4 speelt zich af direct na het verhaal van Black Ops 3, maar in plaats van alleen aan de campagne deel te nemen, zou je naast een partner hebben gespeeld en vechten tegen een ander paar menselijke tegenstanders. (Als je normaal in singleplayer wilde spelen, zouden ze allemaal door artificiële intelligentie worden aangedreven). Elk team zou een factie kiezen en je zou strijden om de vijanden neer te halen en vechten voor verschillende doelen in een post-apocalyptische wereld. Het ene team kan bijvoorbeeld proberen een konvooi te vernietigen terwijl het andere het beschermt. Of misschien zou er een factie vertrekken om een ​​journalist te beschermen, terwijl de andere factie hem probeerde te vermoorden. Elke missie zou je de mogelijkheid hebben gegeven om met het andere team een ​​shoot-out te doen, waardoor de voortgang belemmerd werd. Tijdens verschillende momenten in het verhaal had je ook de kans gehad om je te verlaten en van kant te wisselen als je niet tevreden was met de keuzes die je factie maakte."

Hoewel Treyarch zich sterk heeft gericht op het benadrukken van Black Offs 4's royale blackout-modus, aanvankelijk voorzag het spel niet zoiets als dit.

Nadat de campagne de campagnemodus had geannuleerd, had de game alleen de multiplayer-modus en de klassieke zombiemodus. Treyarch zocht naar een inhoud om dit gebrek te vervangen en, gezien het succes van PUBG en Fortnite, koos het team voor een Battle Royale-modus in Call of Duty. Volgens het rapport in kwestie begon Treyarch aan het begin van 2018 met de Blackout-modus, wat betekende dat hij minder dan een jaar had om het te doen. Absoluut een bedrijf niet alleen.