Wolfenstein: Youngblood, het volgende hoofdstuk van de 26-release juli, zal de eerste Wolfenstein-geclassificeerde titel zijn die zelfs in Duitsland zonder censuur zal worden vrijgegeven.
Een echte revolutie, gezien het feit dat geen enkele videogame ooit de verbeeldingskracht van de nazi's op een of andere manier heeft kunnen vertegenwoordigen. Symbolen, uitdrukkingen, culturele referenties: Duitsland heeft hun reproductie altijd verbannen. Tenminste tot vandaag.

Het nieuws werd aanvankelijk gepubliceerd op Duits forum van Bethesda en Wolfenstein: Youngblood, toen officieel bevestigd in een verklaring in het Engels.
Deze wijziging is mogelijk gemaakt dankzij de nieuwe regels die vorig jaar in Duitsland zijn goedgekeurd en waarmee de ratingcommissies hakenkruizen en dergelijke in videogames kunnen beoordelen op basis van hun artistieke functie. Naast de 'morele' en politieke kwestie (die al dan niet in overeenstemming is), is de interessante kant van de zaak dat videogames, ten slotte, worden beschouwd als artistieke producties zoals films en tv-series. Een grote stap voorwaarts voor de hele sector.

Ondanks de nieuw aangekondigde pas, had ironisch genoeg Bethesda al (parallel aan de internationale marktversie) Wolfensteins versie ontwikkeld: Youngblood dat specifiek in Duitsland wordt gepubliceerd. Onder de Officiële veelgestelde vragen van het spel, in feite vinden we een duidelijk eenduidige:
"Zal de Duitse versie worden gezuiverd?
Ja, alle bezittingen en de game zullen volledig worden opgeschoond. "

We kijken uit naar de 26 juli, klaar om door te gaan met het verslaan van nazi-fascisten en aanverwant uitschot.