De producent van de Super Mario Maker-serie, Takashi Tezuka, sprak onlangs met Game Informer over het vervolg, een paar dagen geleden op Nintendo Switch uitgebracht, evenals de originele versie van Wii U.

Zelfs vandaag nog wordt Tezuka nog steeds verrast door de creaties geproduceerd door de gemeenschap, zelfs als deze laatste zelfs teruggaan naar de eerste game. En in dit verband verklaarde hij ook dat hij het nooit had kunnen bedenken om één van de bovengenoemde creaties te produceren:

"Er is zelfs iemand die een rekenmachine heeft gemaakt met Super Mario Maker. Het was echt verrassend "

Dit niveau van creativiteit van de spelers heeft waarschijnlijk Nintendo geïnspireerd in de laatste Super Mario Maker. Tezuka zei dat het op een dag niet bekend is hoeveel jaren er waarschijnlijk een dag zal zijn in de komende jaren, wanneer Nintendo zwaar zal putten uit deze creaties:

"Ik denk dat we waarschijnlijk zijn beïnvloed door de dingen die we tot nu toe door de gamegemeenschap hebben gezien"

"Maar ik weet nog steeds niet precies wat zoiets is, welke flair, in concrete betekenis, kan hebben in Super Mario-spellen in de komende jaren. We zullen de zo gecreëerde game vrijgeven om de reactie van de fans te zien, dus we zullen dan beslissingen nemen over wat voor soort games we in de toekomst zullen inzetten, met dezelfde formule. "