Marvel's Avengers het was een van de meest besproken titels van de vorige E3 2019 en het hoofd van het onderzoek Crystal Dynamics, Scott Amos, liet een aantal verklaringen achter over de oorsprong van het project en over de convolutie van de Marvel hetzelfde in de realisatie.

Hij legde uit dat de Marvel heeft een dialoog geopend met de Crystal Dynamics over het type spel dat ze wilden maken, meteen plannen om een ​​origineel verhaal te maken om mee op te breken MCU en daarom ook uit de behoefte om de gezichten te zien van de acteurs die we in deze 11-jaren hebben leren kennen.

Het creatieve proces tussen Marvel e Crystal Dynamics het was heel eenvoudig: de vice-president van de creatieve afdeling van de Marvel, Bill Rosemann, heeft alle knowhow zijn en zijn team op de Avengers-wereld voor experts in de wereld van videogames zoals de jongens van de Crystal Dynamics, op een zodanige manier dat elk van de partijen de ander het best kon adviseren in degene waarin zij meer ervaring had.

Amos wilde zelf duidelijk maken dat het Marvel hij is geen eenvoudige medewerker in het project Marvel's Avengers, maar echte partners, met wie ze dagelijks lopende projecten bespreken en met wie ze een voortdurende uitwisseling van feedback hebben over elk aspect van het spel.

Aan de andere kant toonde Rosemann de maximale beschikbaarheid voor het project, vaak ook met betrekking tot de auteurs die zorgen voor de strips van de verschillende personages die aanwezig zullen zijn in het spel, allemaal om de speler een nieuwe ervaring te geven, maar dat neemt niet te veel af van de vergoedingen die lezers gewend zijn, met de juiste hoeveelheid fans die alleen mensen ervoeren zoals diegenen die in de wereld werken Marvel kan bieden.