Phil Spencer, hoofd van de divisie Xbox, gaf een interview aan Kotaku waarin, tussen de verschillende onderwerpen, sprak ook van Sea of ​​Thieves en zei dat het een heel ander spel zou zijn zonder de Game Pass.

Sea of ​​Thieves is een heel ander spel dan toen het vorig jaar werd uitgebracht en Spencer beschouwt deze geleidelijke evolutie als een voorbeeld van hoe de Xbox Game Pass-service het doet. de manier veranderen waarop spelers betrokken zijn en hoe community feedback is een integraal onderdeel van de ontwikkeling en groei van een beveiliging.

Spencer legde uit dat het publiceren van het spel onmiddellijk op Game Pass het na verloop van tijd heel anders heeft gemaakt in vergelijking met een mogelijk uitstel van een jaar en dus van een langer intern ontwikkelingsproces. Dit zijn zijn woorden:

"Op het moment van de lancering waren er verschillende opmerkingen zoals: 'Waar is de andere helft van het spel?'. Maar ik zou ook willen zeggen dat wat vandaag is niet overeenkomt met hoe het zou zijn geweest als we nog een jaar hadden gewacht om het voor ons te houden. Het is een spel dat letterlijk is gemaakt met feedback van de community. "