Gisteren werd de vierde jaarlijkse ID @ XBOX-showcase gehouden, een Microsoft-programma / evenement dat wil proberen een kanaal van samenwerking en bemiddeling tot stand te brengen met de vele onafhankelijke ontwikkelaars over de hele wereld. Deze keer was het thema precies de analyse van de gegevens en, bijgevolg, van de werkelijke effectiviteit van ID @ Xbox. Microsoft is daarom zowel in theorie als in de praktijk als "indie-vriendelijk" bevestigd. Hier is het officiële persbericht met alle gegevens:

'In bij gelegenheid van de vierde jaarlijkse vitrine ID @ Xbox, Presenteerde Microsoft de resultaten van haar programma voor onafhankelijke ontwikkelaars, bevestiging van de uwe inzet om ontwikkelingsstudies te helpen hun ideeën tot leven te brengen en hun potentieel te realiseren, waardoor ze hun passie in een baan kunnen veranderen.

Vanaf zijn geboorte, daarbuiten 3.000 ontwikkelingsstudies zijn lid geworden van ID @ Xbox, 500 waarvan alleen in het laatste jaar. Door toegang te krijgen tot Microsoft-technologieën en ondersteuning te ontwikkelen op Xbox One en Windows 10, hebben deze studies al meer gemaakt 1.000 titels, 400 waarvan zijn vrijgegeven in 2018, en hebben gegenereerd inkomsten voor een waarde van 1,2 miljard.

Deze ID @ Xbox was ook een kans om te presenteren 13 nieuwe titels, waaronder: Afterparty van Night School Studio; Kinderen van Morta, gemaakt door Dead Mage en geproduceerd door 11Bit Studios; Star Renegades, ontworpen door Massive Damage en geproduceerd door Raw Fury, ook uitgever van Atomicrops van vogelbad; Crosscode, ontwikkeld door Radical Fish Games en geproduceerd door Deck13; en The Good Life door White Owls en SWERY.

Tal van de representatie van de Italiaanse realiteit die, dankzij Microsoft en ID @ Xbox, erin zijn geslaagd om hun projecten te realiseren en een zeer competitieve markt te betreden. Ze werden inderdaad goed gepresenteerd 7 titels geboren uit de creativiteit van ontwikkelingsstudies van het schiereiland: Alaloth door Gamera Interactive; The Suicide of Rachel Foster, gemaakt door 101% en Reddoll-spellen en geproduceerd door Daedalic; Waanzin - Beste vader, ontwikkeld door Real Game Machine en geproduceerd door Destructive Creations, ook uitgever van Dagmerrie: 1998, gemaakt door Invader Studios; Dicht bij de zon, ontworpen door Storm in een theekopje en geproduceerd door Wired Productions; Actieve Soccar 2019 door Gianluca Troiano; en Droge verdrinking, ontwikkeld door Studio V en geproduceerd door de Italiaanse uitgever VLG. "