Detentie, het raadselachtige horrorspel ontwikkeld door Rode Kaars Games, zal een verfilming ondergaan. De film staat gepland voor release in de bioscopen van Taiwan September. Stel in Taiwan tijdens periode van de White Terror van de krijgswet, het spel is een cryptische en eenzame verkenning van politieke dissidentie en zijn vertakkingen, die als een unieke locatie een school in de bergen ziet.

De verfilming is geregisseerd door John Hsu, die de volgende verklaring (via Taiwan nieuws). "Als een speler liet detentie me geschrokken en had een diepe impact"Hij schreef. "Ik hoopte dat het verhaal zich leent voor aanpassing aan het grote scherm om nog meer mensen te bereiken. Mijn doel was om de film trouw te houden aan de geest van het spel en tegelijkertijd een unieke visie en emotie verder te ontwikkelen. Ik wilde een echte psychologische thriller maken."

Hechtenis

Detention's film is gecast door Gingle Wang en wordt geproduceerd door 1 Production Film Co. Filmagic Pictures. Voor iedereen die de titel heeft gespeeld, is de setting en het ontwerp die uit de trailer komen enorm vertrouwd: het is verrassend hoe alles is gemaakt met de originele titel.