Konami kondigde de miniconsole aan, de TurboGrafx-16 Mini, die in Japan wordt gepubliceerd als PC Engine Mini en in Europa zoals PC Engine Core Grafx. Het heeft twee USB-poorten voor de controllers en ondersteunt ook een adapter voor meerdere spelers met vijf ingangen. Hieronder staat de aanhangwagen presentatie.

De tot nu toe aangekondigde spellen zijn de volgende:

  • R-Type
  • Nieuw Adventure Island
  • Ninja Spirit
  • Ys Boek I & II
  • Dungeon Explorer
  • Alien Crush

Zoals vaak gebeurt in deze gevallen, hebben de verschillende versies van de console verschillende spellen. De Japanse versie bevat bijvoorbeeld ook Dracula X: Rondo of Blood.

De originele PC Engine is ontworpen door Hudson en geproduceerd door NEC. Het werd op de markt gebracht in Japan in de 1987 en vervolgens geëxporteerd als TurboGrafx-16 naar de Verenigde Staten in de 1989.

Konami heeft echter geen informatie vrijgegeven over hoeveel games er in totaal zullen zijn, noch over de prijs noch over een releasedatum.