Mijn naam is modder

Stel je voor dat je in de schoenen kruipt van een klassieke Stars and Stripes-vrachtwagenchauffeur die je geliefde truck bestuurt, met als enig doel je geliefde te bevrijden uit de klauwen van een boze koala-circusgoochelaar die haar heeft gekidnapt en haar heeft gedrogeerd, wanneer ze op een gegeven moment tegenkomen een redneck dorp van het witloof letterlijk bezeten (misschien onder de vloek van de David Copperfield van de eucalyptus? Wie weet!). Dat is waarom, voor louter liefdesaangelegenheden, je klaar bent om het hoofd te bieden een antropomorf ecosysteem dat Fallout waardig is en My Name is Earl, tussen koeien met een ronddraaiend machinegeweer, varkens met een ham gebruikt als een wapenstok (wtf?), bezeten beren die ronddwalen op een eenwieler, redneck clubs met meer nagels dan tanden, vuur van een vuur met geëlektrificeerde vliegenvangers en meer zet het. Welkom bij Creepy Road, een 2.5D-platform met een cartooneske vormgeving die behoorlijk indrukwekkend is en met een gameplay die herinnert aan al zijn majesteit Metal Slug.

Creepy Road 1
Robe absurd? Alleen op Creepy Road!

Schiet op, ontwijk en blaas op

De bespeelbaarheid doet sterk denken aan Death Village voor PS3, maar bovenal aan de roestvrijstalen Metal Slug, ook voor wat betreft het gebruik van wapens als ongelijksoortig als origineel: van de mega punch met een leren handschoen tot de geëlektrificeerde stick, die door geweren gaat, kalashnikov , pistolen, vlammenwerpers en dulcis in fundo, een magnetisch geweer dat je tegenstanders verandert in menselijke uitwerpselen. Bovendien, natuurlijk, naar de klassieke exploderende parafernalia, bestaande uit bommen, molotovcocktails, enzovoort, enzovoort.

In Creepy Road moet je soms oppassen dat je niet overhaast zonder gewapende vijanden te realiseren dat de tanden in de tegenovergestelde richting komen. Het zou nodig zijn om een ​​ritmische trend te hebben om op tijd te kunnen vaststellen wie er zal aankomen, vooral in de aanwezigheid van obstakels aan de andere kant die je ervan weerhouden te ontsnappen. Net als in Metal Slug, heb je ook de mogelijkheid om naar beneden te schieten, en naar boven of kamperen achter verschillende soorten obstakels, zoals auto's, oogstwagens of de klassieke vuilnisbakken gemaakt in de VS. Het meest verrassende aan deze titel, naast de zeer ruig / onzinnig karakter van alles om ons heen (zie de meeuwen waarboven de Asylum vergeleken met het maken van kunstfilms) is de mate van padbetrokkenheid in de hand. Naast de eerder genoemde grafische snit, dragen de interactieve elementen van het podium en de gemiddelde kostbare moeilijkheidsgraad voor degenen die een minimale praktische bruikbaarheid hebben met het bovengenoemde genre, bij aan het maken van deze titel een kleine mijlpaal onder de Indiërs, die binnen ieders bereik blijven. De moeilijkheidsgraad brengt hem dichter bij een Cuphead dan bij een Rayman Legends om je een voorbeeld te geven. Toch kan deze titel goed worden gekoppeld aan de lijst met moderne platforms die de grote traditie van het genre weerspiegelen (met de bovengenoemde titel Ubisoft precies, als een voorloper).

Creepy Road 2
Een dag in het Lunapark

De fysica van wapens laat soms iets te wensen over, maar van zo'n titel is niets te verwachten. Tegenover de spraak in plaats daarvan voor de elementen van interactie met het podium, voor zover mogelijk gezien de aard van het spel, zoals: auto's, boerderijen, karren om de ballonnen van het carnaval op te blazen en alles wat met een vlam van ontbranding zou kunnen ontploffen. Met de achtertriggers en de driehoeksknop worden de explosieven gelanceerd, waarbij de voorste wapens worden veranderd (grafisch kunnen ze een reeks wapens maken die beschikbaar zijn als een schietspel, maar het zij zo!). De aanvalspatronen van de vijanden zijn gemiddeld voorspelbaar, maar ze nemen toe in onvoorspelbaarheid met de toename van de moeilijkheidsgraad, behalve in het geval waarin dezelfde meer niveaus beschikbaar hebben om doorheen te lopen of een camper om je in de problemen te brengen zoals, als het gebeurt bijvoorbeeld voor circusartiesten met circusvuur, zelfs als ze individueel worden genomen, zijn ze niet erg moeilijk te verslaan. Tot slot, de eindbazen zijn goed gedaanvanuit het oogpunt van karakterisering, maar het vinden van hun achilleshiel is helemaal niet moeilijk: doe gewoon een beetje oefening en bedenk waar je moet slaan om zonder al te veel paturni's te kunnen overleven.

Grafisch zeer bevredigend

De game heeft een zeer kitscherige uitstraling. Het feit dat de titel Groovy Milk al dat gevolgtrekkingen van stereotypen behorende bij de jaren '90 achtergrondpop, van clowns tot rednecks en via discorrend verzamelt, onderscheidt zich van het loutere gezichtspunt van design. De karakterisering van de personages, refererend aan wat eerder werd gezegd, naast het feit dat het van uitstekend vakmanschap is, bestaat uit verschillende die passen bij het niveau dat je gaat tegenkomen: van de klassieke Amerikaanse factor met een hooivork tot koeien met roterende kanonnen , meeuwen die van bovenaf, klaarblijkelijk met de bedoeling om je te slaan, van de zwaardvissen (die Sharknado rechts scant) naar panda kamikazes die ze omcirkelen van de ballonnen van het pretpark naar giftige Vikingen. Alle bezetenen en al diegenen die proberen je huid te maken in een heilige barbaar gemaakt van: slagen, pikhouwelen en vuurwapens. De explosies vormen het enige minpunt in een nogal cartoonachtige grafische weergave, maar ook leuk en luchtig, maar niet zozeer vanuit een technisch oogpunt als vanuit een oogpunt van creatieve keuze: te flauw van kleur. Een paar meer intense kleuren, vooral in de vuurvoortplantingskern zelf tijdens de explosie, zouden volgens mij niet slecht zijn geweest. Alles bekeken op het einde. Lichteffecten, rook, transparanten, onscherpe objecten en een echt goed gemaakt grafisch palet. Het leidt ons kwalitatief, dankzij het gebruik van de Unreal Engine 4, naar de nieuwste schreeuwplatformen.

Creepy Road 3
Trok varkensvlees

Gemiddelde geluidsector

Over geluid gesproken, het lijkt een beetje gedateerd te zijn, althans wat betreft het "nasynchroniseren" van de hoofdpersoon, anders gezien de grote hoeveelheden vermenging van sommige slechteriken, herinnert hij zich gedeeltelijk Metal Slug. In dit opzicht zijn de zinnen die vooral door de hoofdpersoon zijn uitgesproken, evenals door de clowns en de Vikingen, enigszins ironisch (zoals 'god zegene Kalashnikov' of dergelijke van dit type), evenals kenmerken en waarheidsgehalte voor de vertegenwoordigde wereld. De muziek is erg leuk, de effecten leuk.

Raw is mooi

Creepy Road 5
Buzzicone op de weg

Grappig, bevredigend, ironisch, vol met stereotypen van Amerika, het meest naakt en rauw, ruig dat niet rauwer kan zijn: zowel voor de karakterisering van de personages, plaatsen, rituele zinnen van de personages enzovoort. Creepy Road is een gedwongen reis halverwege tussen Amerika's meest redneck en stereotype en het klassieke zombie-achtige concept tussen genetische mutaties, bezittingen en meer. Het is gemaakt om op alle mogelijke manieren dwangmatig te spelen door "struca el botton", omdat het vaak de schutter bij uitstek herinnert, namelijk de roestvrije third person shooter Metal Slug. Vedere een varken om je te slaan met een ham het is alsof je naar een kip kijkt die een ei op je hoofd verbrijzelt. Ongeacht het feit dat de herziene versie op pc staat, maar op Switch wordt gespeeld, is deze titel puur videogamervrijheid, omdat het niet moeilijk te raden is hoe de draagbaarheid van de Nintendo-console in combinatie met de mate van plezier en rauwheid van de Groovy Milk-game houd je vast aan het scherm voor meerdere uren non-stop spel, na een enigszins aansprekende moeilijkheidsgraad. Een indie die een kleine mijlpaal vertegenwoordigt. Griezelige weg, in Redneck die we vertrouwen!