Mijn naam is modder

Stel je voor dat je in de schoenen kruipt van een klassieke Stars and Stripes-vrachtwagenchauffeur die je geliefde truck bestuurt, met als enig doel je geliefde te bevrijden uit de klauwen van een boze koala-circusgoochelaar die haar heeft gekidnapt en haar heeft gedrogeerd, wanneer ze op een gegeven moment tegenkomen een redneck dorp van het witloof letterlijk bezeten (misschien onder de vloek van de David Copperfield van de eucalyptus? Wie weet!). Dat is waarom, voor louter liefdesaangelegenheden, je klaar bent om het hoofd te bieden een antropomorf ecosysteem dat Fallout waardig is en My Name is Earl, tussen koeien met een ronddraaiend machinegeweer, varkens met een ham gebruikt als een wapenstok (wtf?), bezeten beren die ronddwalen op een eenwieler, redneck clubs met meer nagels dan tanden, vuur van een vuur met geëlektrificeerde vliegenvangers en meer zet het. Welkom bij Creepy Road, een 2.5D-platform met een cartoonachtig ontwerp dat behoorlijk indrukwekkend is en met een gameplay die herinnert aan al zijn majesteit Metal Slug.

Creepy Road 1
Robe absurd? Alleen op Creepy Road!

Schiet op, ontwijk en blaas op

De bespeelbaarheid doet sterk denken aan Death Village voor PS3, maar bovenal aan de roestvrijstalen Metal Slug, ook voor wat betreft het gebruik van wapens als ongelijksoortig als origineel: van de mega punch met een leren handschoen tot de geëlektrificeerde stick, die door geweren gaat, kalashnikov , pistolen, vlammenwerpers en dulcis in fundo, een magnetisch geweer dat je tegenstanders verandert in menselijke uitwerpselen. Bovendien, natuurlijk, naar de klassieke exploderende parafernalia, bestaande uit bommen, molotovcocktails, enzovoort, enzovoort.

In Creepy Road moet je soms oppassen dat je niet overhaast zonder gewapende vijanden te realiseren dat de tanden in de tegenovergestelde richting komen. Het zou nodig zijn om een ​​ritmische trend te hebben om op tijd te kunnen vaststellen wie er zal aankomen, vooral in de aanwezigheid van obstakels aan de andere kant die je ervan weerhouden te ontsnappen. Net als in Metal Slug, heb je ook de mogelijkheid om naar beneden te schieten, en naar boven of kamperen achter verschillende soorten obstakels, zoals auto's, oogstwagens of de klassieke vuilnisbakken gemaakt in de VS. Het meest verrassende aan deze titel, naast de zeer ruig / onzinnig karakter van alles om ons heen (zie de meeuwen hierboven dat in vergelijking Asylum arthouse-films maakt) is de mate van betrokkenheid pad bij de hand. Naast de eerder genoemde grafische snit, dragen de interactieve elementen van het podium en de gemiddelde moeilijkheidsgraad die duur zijn voor degenen die een minimum aan praktische kennis hebben met het bovengenoemde genre, ertoe bij dat deze titel een kleine mijlpaal is onder Indië, die binnen ieders bereik blijft. De moeilijkheidsgraad brengt het in feite dichter bij een Cuphead dan bij een Rayman Legends om je een voorbeeld te geven. Desondanks is deze titel goed te benaderen voor de groep moderne platformen die de grote traditie van het genre (met de eerder genoemde Ubisoft-titel juist als voorlopers) overneemt.

Creepy Road 2
Een dag in het Lunapark

De fysica van wapens laat soms te wensen over, maar van zo'n titel mag niets meer verwacht worden. Het tegenovergestelde geldt voor de elementen van interactie met het podium, voor zover mogelijk gezien de aard van het spel, zoals: auto's, boerderijen, karren om de ballonnen in het pretpark op te blazen en alles wat zou kunnen ontploffen met een trigger-vlam. Met de achterste triggers en de driehoekige knop lanceer je de explosieven, met de voorste verander je de wapens (grafisch zouden ze een reeks wapens kunnen creëren die beschikbaar zijn als shooter, maar het zij zo!). De aanvalspatronen van de vijanden zijn gemiddeld voorspelbaar, maar ze nemen toe in onvoorspelbaarheid naarmate de moeilijkheidsgraad toeneemt, behalve in het geval waarin ze meer niveaus beschikbaar hebben om doorheen te lopen of te kamperen om je in moeilijkheden te brengen, zoals gebeurt bijvoorbeeld voor het vuurspuwende circus van het podium in het circus, zelfs als ze afzonderlijk worden genomen, zijn ze niet erg moeilijk te verslaan. Tenslotte, de eindbazen zijn goed gedaanvanuit het oogpunt van karakterisering, maar het vinden van hun achilleshiel is helemaal niet moeilijk: doe gewoon een beetje oefening en bedenk waar je moet slaan om zonder al te veel paturni's te kunnen overleven.

Grafisch zeer bevredigend

De game heeft een zeer kitscherige uitstraling. Het feit dat de titel Groovy Milk al dat gevolgtrekkingen van stereotypen behorende bij de jaren '90 achtergrondpop, van clowns tot rednecks en via discorrend verzamelt, onderscheidt zich van het loutere gezichtspunt van design. De karakterisering van de personages, refererend aan wat eerder werd gezegd, naast het feit dat het van uitstekend vakmanschap is, bestaat uit verschillende die passen bij het niveau dat je gaat tegenkomen: van de klassieke Amerikaanse factor met een hooivork tot koeien met roterende kanonnen , meeuwen die van bovenaf, klaarblijkelijk met de bedoeling om je te slaan, van de zwaardvissen (die Sharknado rechts scant) naar panda kamikazes die ze omcirkelen op de ballonnen van pretpark, naar giftige Vikingen. Alle bezetenen en al diegenen die proberen je huid te maken in een heilige barbaar gemaakt van: slagen, pikhouwelen en vuurwapens. De explosies vormen de enige fout in een nogal cartoonachtige grafische weergave, maar ook leuk en luchtig, maar niet zozeer vanuit een technisch oogpunt als vanuit een creatief gekozen oogpunt: te flauw op een chromatisch niveau. Een paar meer intense kleuren, vooral in de vuurvoortplantingskern zelf tijdens de explosie, zouden volgens mij niet slecht zijn geweest. Alles bekeken op het einde. Lichteffecten, rook, transparanten, onscherpe objecten en een echt goed gemaakt grafisch palet. Het leidt ons kwalitatief, dankzij het gebruik van de Unreal Engine 4, naar de nieuwste schreeuwplatformen.

Creepy Road 3
Trok varkensvlees

Gemiddelde geluidsector

Over geluid gesproken, het lijkt een beetje gedateerd te zijn, althans wat betreft het "nasynchroniseren" van de hoofdpersoon, anders gezien de grote hoeveelheden vermenging van sommige slechteriken, herinnert hij zich gedeeltelijk Metal Slug. In dit opzicht zijn de zinnen die vooral door de hoofdpersoon zijn uitgesproken, evenals door de clowns en de Vikingen, enigszins ironisch (zoals 'god zegene Kalashnikov' of dergelijke van dit type), evenals kenmerken en waarheidsgehalte voor de vertegenwoordigde wereld. De muziek is erg leuk, de effecten leuk.

Raw is mooi

Creepy Road 5
Buzzicone op de weg

Grappig, bevredigend, ironisch, vol stereotypen van het meest naakte en grove Amerika, grof dat het niet grover kan zijn: zowel voor de karakterisering van personages, plaatsen, rituele uitdrukkingen van de personages enzovoort. Creepy Road is een gedwongen reis halverwege tussen het meest redneck en stereotiepe Amerika en het klassieke zombieachtige concept tussen: genetische mutaties, bezittingen enzovoort. Hij laat zich dwangmatig spelen door "struca el botton", zoals hij zich vaak de shooter bij uitstek herinnert, dat is de roestvrije third-person shooter Metal Slug. V.edere een varken om je te slaan met een ham het is alsof je naar een kip kijkt die een ei op je hoofd verbrijzelt. Ongeacht het feit dat de herziene versie op pc staat, maar op Switch wordt gespeeld, is deze titel puur videogamervrijheid, omdat het niet moeilijk te raden is hoe de draagbaarheid van de Nintendo-console in combinatie met de mate van plezier en rauwheid van de Groovy Milk-game houd je vast aan het scherm voor meerdere uren non-stop spel, na een enigszins aansprekende moeilijkheidsgraad. Een indie die een kleine mijlpaal vertegenwoordigt. Griezelige weg, in Redneck die we vertrouwen!