Devil May Cry is een bekende serie, of je nu een fan bent of niet, vanwege de stijl van zijn gevechten en personages. Voor dit alles moeten we Hideaki Itsuno bedanken.

Onlangs hebben we geleerd dat Hideaki Itsuno, game director van de succesvolle Devil May Cry-serie, hij dacht ooit aan Capcom te verlaten. Om welke reden? Als de derde aflevering van de serie niet had doorbroken, zou Itsuno zijn vertrokken, met nieuwe plannen voor de toekomst.

Hoe is dit tot stand gekomen? We moeten terug naar de 2002, precies tijdens de ontwikkeling van Devil May Cry 2. Het vervolg op het eerste hoofdstuk is geproduceerd zonder de regie van Hideki Kamiya en dit creëerde grote problemen voor de ontwikkelaars.

Zoals je je kunt voorstellen, werd de taak om de ontwikkeling van het spel te corrigeren gegeven aan Itsuno, maar ondanks zijn introductie in het team, kwam hij te laat om het spel de juiste koers te geven. Gelukkig kon Itsuno zijn ervaring met de vechtgames alleen gebruiken tijdens het werk aan Devil May Cry 3.

"Als het niet goed wordt ontvangen, als het niet goed verkoopt, dan is dat alles" zei hij toen, zoals de jongens van The Guardian. "We zullen Capcom moeten verlaten en iets anders moeten doen."

Gelukkig weten we hoe het verhaal eindigde, met het succes van Devil May Cry 3, zowel op het gebied van verkoop als kritiek. Dankzij het succes van het derde hoofdstuk was Itsuno ook directeur van Dragon's Dogma en het recente hoofdstuk (ongegrond was het niet lang geleden) Devil May Cry 5, ook een groot succes voor de demon-hunterserie.

Als je het vijfde hoofdstuk van de heldendaden van Dante, Nero en bedrijf hebt gemist, dan is dit iets voor jou beoordelen van Devil May Cry 5.

Reacties

antwoorden