Samenhang, een onafhankelijke studio bestaande uit enkele ontwikkelaars van Playdead en DICE, via een persbericht, kondigde de geboorte aan van een nieuw open cloud-gebaseerd platform dat is ontworpen voor ontwikkelaars en ontworpen om het creëren van online games democratischer te maken.

Samenhang, de nieuwe industrie veteranen business van DICE, Unity en Playdead, is trots om een ​​nieuw open cloud-gebaseerd platform aan te kondigen ontworpen voor ontwikkelaars om het creëren van online games meer democratisch te maken, waardoor ontwikkelteams van alle groottes om virtueel werelden zonder grenzen te creëren voor schaal en mogelijkheid.

Het Coherence-platform kan op plug-ins rekenen voor de meeste ontwikkel-engines, te beginnen met Unity. Het stelt studio's van alle grootten en niveaus in staat om aanhoudende en schaalbare online videogames te maken en stelt hen in staat zich volledig op het spel te concentreren in plaats van op netwerktechnologieën. Coherentie is ontworpen rond de concepten van prestatie en lineaire ontwikkelingsstroom.

Samenhang is het resultaat van het werk van ondernemers en leiders in de technologiesector, wier creaties miljoenen spelers wereldwijd hebben bereikt; CEO Dino Patti, ondernemer en mede-oprichter van onafhankelijke ontwikkelstudio's Playdead (Limbo, Inside) en Jumpship (Somerville), en CTO Peter Björklund, ervaren ontwikkelaar en voornaamste creatief figuur achter DICE's Frostbite engine netwerkinfrastructuur ( gebruikt voor de Battlefield-serie, Star Wars Battlefront, FIFA en Madden). Mede-oprichter, bestuurslid en voormalig CEO van Unity, David Helgason maakt deel uit van het Coherence-team als lead consultant.

"Tegenwoordig zijn er te veel uitdagingen om geconfronteerd te worden bij het maken van real-time interacties voor videogames," zei Coherence CEO Dino Patti. "Dus is er een manier om de kwaliteit van de singleplayer-ervaring te combineren met de sociale aspecten van multiplayer-videogames? De logge netwerktechnologieën mogen de creativiteit of de mogelijkheid van verbinding tussen mensen niet beperken. Onze visie is om de horizon van de videogamesector te nivelleren, een eenvoudig te gebruiken platform te bieden, ontwikkeld op een zeer snelle architectuur en met veel aandacht voor de open-source identiteit.

Het democratischer maken van de ontwikkeling van online videogames is een ongelooflijke kans die ik niet kan afwachten. Ik geloof dat door iedereen grootschalige multiplayer-titels te laten ontwikkelen, we de deur openen naar een nieuwe golf van originele onderling verbonden ervaringen die we anders nooit hadden kunnen zien. Ik blijf enthousiast over wat we in Jumpship aan het ontwikkelen zijn en mijn droom voor Coherence is om ongelooflijke multiplayer-titels te kunnen spelen die net zo emotioneel intens zijn als de verfijnde singleplayer-ervaringen waar ik eerder aan heb gewerkt. "

De start van Coherence staat gepland voor de start van de 2020, met later dit jaar Alpha- en Bèta-fasen. Om meer informatie te krijgen en over nieuw nieuws te worden geïnformeerd, kunnen ontwikkelaars zich direct op de site registreren www.coherence.io.

Samenhang
Coherence, gevestigd in Malmö, Zweden, is een nieuw project dat de ontwikkeling van online games democratischer probeert te maken. Opgericht door veteranen van de industrie van DICE, Unity en Playdead, biedt het Coherence-platform ontwikkelingsstudio's van alle groottes om schaalbare online videogames te maken die zich richten op beveiliging en prestaties.