Na dit eerste deel van 2019 niets dan spectaculairs voor Capcom met titels van bijvoorbeeld Devil May Cry 5 en Resident Evil 2 Remake, hier komt een beetje liefde van het Japanse bedrijf, ook voor Nintendo Switch, dankzij remastered di Resident Evil, RE0 en RE4 op de hybride van de grote N.

Een remaster van de remake ?!

Om precies en nauwgezet te zijn, is degene die op Switch is gepubliceerd niet de allereerste gedateerde Resident Evil 1996, Ma il geremasterd van de remake gepubliceerd GameCube in 2002, toen het toenmalige vlaggenschip van Nintendo de console werd die absoluut bedoeld was voor Resident Evil-fans, aangezien het vierde hoofdstuk oorspronkelijk exclusief voor de kubusvormige console was ontworpen. Zal het sluiten van de cirkel succesvol zijn, met deze "nieuwe" versie van het eerste hoofdstuk voor een Nintendo-console?

Het meesterwerk van Shinji Mikami het behoeft geen introductie, het zou overbodig en zelfs bijna belachelijk zijn om te doen een review van de eerste Resident Evil in de 2019. We hebben het over een titel die het genre letterlijk heeft opgericht survival horror, een mijlpaal in de geschiedenis van videogames worden en die vervolgens een van de meest succesvolle saga's voor Capcom zelf lanceerde. Het is echter de moeite waard om een ​​paar woorden over dit juweel uit te geven aan degenen die het merk nooit hebben willen of kunnen hebben benaderd, omdat ze te jong zijn of om een ​​andere reden.

Een onsterfelijke atmosfeer

De sfeer die heerst in de lange smalle gangen van het Spencer-herenhuis is verstikkend en claustrofobisch, het vaste kader, hoewel het de jongere spelers in het begin misschien hun neus laat opdraaien, is het een integraal onderdeel van het spelontwerp. De spanning die je leeft, niet wetend wat of wie wacht op ons achter de volgende hoek is een gevoel van angst dat zelfs de meest moderne horror videogames niet langer kunnen creëren. Ondanks de steeds geavanceerdere grafische afbeeldingen en engines, is echte terreur altijd verborgen in het onbekende, in de onzekerheid van het niet kunnen zien.

De raadsels die goed geïntegreerd zijn met teruggaan, verhogen ook de levensduur aanzienlijk, waardoor we elke hoek van de villa verkennen en elk klein detail opmerken, allemaal met de constante druk van angst dat er op elk moment iets uit onze schouders kan komen. Gelukkig is het sonoor het is onze bondgenoot, en als het inlijsten ons niet toestaat om rond te kijken, denken we aan een goed ontwerp in 5.1 om ons te waarschuwen voor verborgen gevaren, althans de meeste tijd.

Een poort niet zonder gebreken

Nochtans deze haven van Resident Evil het is inderdaad niet vrij van gebreken. De titel loopt om 30-frames op de tweede, en hoewel het voor iedereen duidelijk is dat Nintendo Switch de PlayStation 4- en Xbox One-hardware niet heeft, vraag je je af of het echt zo moeilijk is om te draaien een 2002-game op 60fps zelfs op de hybride van Nintendo. Alsof dat nog niet genoeg was, vooral in het laatste deel van het spel, kun je gemakkelijk dalingen in frames en zeer lange laadtijden zien, die we herhalen, voor een geremasterd HD-spel van 2002 verkocht aan 30 Euro, ze zijn helemaal niet acceptabel.

Het grootste probleem met deze Resident Evil is ongetwijfeld alleen dat, de prijs-kwaliteitverhouding dat biedt Capcom voor een haven die waarschijnlijk het bedrijf heel weinig heeft gekost, maar die voor een duidelijk hoge prijs wordt verkocht in vergelijking met die van een ander platform waarop het werd uitgebracht. Als 30 euro is verkocht het pakket van alle drie de RE's, of op zijn minst de eerste twee, was het misschien niet nodig geweest om het ei in frame-drops of in laadtijden te zoeken. Maar als we enerzijds kijken naar succes en de kwaliteit van de Triple A die Capcom de laatste paar maanden voor de andere platforms heeft geproduceerd, en we vergelijken ze met de operatie 'nostalgie Resident Evil' die op Nintendo Switch wordt uitgevoerd, je kunt je afvragen of het echt de bedoeling van de studie was om een ​​aantal onsterfelijke klassiekers terug te brengen. op de hybride console te goeder trouw, of als het geheel een eenvoudige marketingbeweging is scharrel wat gemakkelijke opvliegers bij elkaar.

Is het het waard?

Het feit blijft echter dat de eerste Resident Evil ook in deze versie blijft wat het altijd is geweest en dat is altijd vertegenwoordigd geweest voor alle generaties die het hebben benaderd: een onvergetelijke parel, die naast het leven te geven aan een van de meest populaire genres in de geschiedenis van medium videoludico, laat een onuitwisbare stempel achter op degenen die het spelen, zelfs daarna 23 jaar sinds de eerste release. Het voordeel van het kunnen spelen in draagbare modus moet ook niet worden onderschat: het is een zeer belangrijke toegevoegde waarde voor het eerste hoofdstuk van het merk, en het is ook om deze reden dat ik me niet het advies heb gegeven om de aankoop van Resident Evil, een onsterfelijke titel, te kopen. wat de moeite waard is om minstens één keer in je leven te spelen en die dankzij de portering op elk platform nu gemakkelijk door elke speler kan worden hersteld. Als je nog nooit eerder hebt geprobeerd, geef de versie dan ook een kans Nintendo Switch, het is een goed uitgevoerde poort en zonder te zware defecten die de ervaring minder aangenaam maken. Alleen de bittere smaak blijft in de benadering van de prijsstelling di Capcom voor deze geremasterde, die zeker bij de lancering tegen een lagere prijs verkocht zou kunnen worden voor wat het biedt.

Reacties

antwoorden