Tencent zou de MOBA Arena of Valor-game hebben opgegeven hier in het westen. Inderdaad, een paar maanden na de release van de game in de Nintendo Switch eShop, wordt aangenomen dat de marketingteams in de Verenigde Staten en Europa zijn ontbonden.

Deze gelokaliseerde versie van Honor of Kings heeft moeite gehad om zijn weg te vinden sinds zijn introductie in de 2017 - met een dagelijks gemiddelde van alleen actieve gebruikers van 100.000 in Europa en van 150.000-gebruikers in Noord-Amerika. Dit alles lijkt te zijn te wijten aan de feiten, aan een slechte marketingstrategie en een breuk met het bedrijf League of Legends, Riot Games. Een bedrijfsbron verstrekt aan Reuters de volgende verklaring over Arena of Valor: "Op die markten laten we het spel gewoon zijn gang gaan'.

Arena Of Valor

Hoewel Riot eigendom is van Xencum% door Tencent, de relatie tussen de twee bedrijven was niet bijzonder rooskleurig. Het voeden van teleurstelling was zeker het besluit van Tencent om de personages van Riot Games te gebruiken om de competitieve toernooien van Arena of Valor te promoten. Riot diende vervolgens een klacht in en dit leidde tot een marketingblok van twee maanden, waardoor de ontwikkelaar van League of Legends alle reclameboodschappen voor de in China ontwikkelde MOBA kon beoordelen.

Na talloze andere pogingen om de titel in het Westen te laten groeien, herziet Tencent nu zijn strategieën voor overzeese gebieden en probeert meer onafhankelijke studies te verwerven. Meer recent kocht hij de Zweedse studio Sharkmob.

Heb je het al geprobeerd voor Nintendo Switch? Wat denk je?