Het is de laatste tijd geen geheim Huawei maakt een moeilijke tijd door. De Amerikaanse regering heeft officieel de intentie uitgesproken om de core business van de Chinese kolos op Amerikaans grondgebied. De oprichter van Huawei wil echter niet dat China de verhuizing met dezelfde valuta terugbetaalt.

In een interview Bloomberg de oprichter van Huawei Ren Zhengfei zei dat hij "de eerste zou zijn die protesteerde" als China op zijn grondgebied een maatregel zou aannemen die vergelijkbaar is met de Amerikaanse, dit keer met de iPhone van Apple.

Huawei

"Er is druk uitgeoefend door mensen in China om aanspraak te maken op Apple ", begon Bloomberg. "Maar is het echt een weg die China moet nemen?"

"Het zal niet gebeuren", Antwoordde Zhengfei. "Als dit gebeurt, zal ik als eerste protesteren. Apple is 's werelds toonaangevende bedrijf. Als het niets voor haar was, zou er geen mobiel internet zijn zoals wij dat kennen. Als er geen Apple was om ons te helpen de wereld te zien, konden we de schoonheid ervan niet zien. Apple is mijn leraar - het komt vooruit. Waarom zou ik als student tegen mijn leraar zijn? Ik zou het nooit doen. "

Minder dan een jaar geleden overtreft Huawei Apple door de tweede wereldmerkende fabrikant achter Samsung te worden, dankzij de toegenomen naamsbekendheid en het succes van zijn P20-telefoons.

Gevraagd naar Huawei's doel om 's werelds grootste smartphone-maker te worden, reageerde Zhengfei door te zeggen dat het, als een privébedrijf, niet alleen gaat om het realiseren van groei of winst, en dat "het genoeg is voor ons om te overleven".

Ondanks deze mentaliteit, Zhengfei is ervan overtuigd dat de technologiegigant in staat zal zijn te floreren ondanks het Amerikaanse handelsverbod, het vergelijken van het bedrijf met een vliegtuig waarvoor enkele aanpassingen nodig zijn om te worden gerepareerd, maar zal blijven vliegen, zij het met verminderde snelheid.

Huawei

"Van de chips die we gebruikten, kwam de helft uit Amerikaanse bedrijven en de helft daarvan produceerden we. Als de Verenigde Staten verdere beperkingen aan ons opleggen, zullen we onze aankopen uit de Verenigde Staten verminderen en meer eigen fiches gebruiken, "verklaarde Zhengfei toen hem werd gevraagd over beperkingen op hardware en software die in de Verenigde Staten is geproduceerd.

Gevraagd naar specifieke actieplannen, stelde Zhengfei dat Huawei "noodplannen voor de kern van het vliegtuig zou kunnen hebben - de motor en de brandstoftank - maar we hebben misschien geen plan voor de vleugels. We moeten de situatie vanaf het begin bekijken en deze problemen oplossen ".

Hij voegde eraan toe dat het tweejaarlijkse voordeel in de capaciteit van 5G dat het bedrijf beweert te hebben hier waarschijnlijk onder te lijden zal hebben, maar suggereert dat Huawei "weer snel zal vliegen wanneer alle gaten (in de vleugels van het vliegtuig) zijn gerepareerd ".