De studie Double Fine hij had zijn aangekondigd roguelike RAD in maart, ai Nindies Showcase. De game was aanvankelijk alleen gepland op Steam en Nintendo Switch, maar zal ook worden uitgebracht op Playstation 4 en Xbox One de 20 augustus. De titel zal de Amerikaanse divisie van Bandai Namco Entertainment Inc als haar uitgever zien, in samenwerking met de onafhankelijke ontwikkelingsstudio.

RAD is een 3D-actie roguelike in een post-apocalyptische wereld, waarin de mensheid tweemaal het einde van de wereld heeft meegemaakt. We kunnen de rol opnemen van een jonge protagonist die naar de braak, een radioactieve woestenij vol monsters en valkuilen van alle soorten. En daar zullen we een remedie moeten vinden voor de pest die de spelwereld achtervolgt en terugbrengt naar normaal. We kunnen ook vertrouwen op een hele reeks vaardigheden die we zullen ontwikkelen in de woestenij, omdat de straling ons lichaam zal veranderen en ons uiterlijk ons ​​krachtiger zal maken.

RAD

De Double Vision-studio heeft vandaag ook een wedstrijd aangekondigd fan kunst voor RAD, waar gebruikers de hunne kunnen delen kunstwerk over het spel. De winnaar kan in het spel verschijnen en enkele unieke items ontvangen, zoals skateboards, actiefiguren glow in the dark, een lunchbox en een floppy disk. De andere twee winnaars kunnen nog steeds speciale items in beperkte oplage ontvangen. Voor meer informatie over de wedstrijd, kunt u de Officiële site.

Lee Patty, projectmanager voor Double Fine, heeft een aantal uitspraken gedaan over de ontwikkeling van het spel en heeft nauw contact gehouden met de community: "We raken bijna uitgeput en ik kan het niet helpen dat mensen binnenkort gaan duiken omdat we met RAD hebben gebouwd. Een van de beste onderdelen van de game-ontwikkeling was het ontvangen van vroege feedback van de community met de gesloten bèta. Ik wil dat fans en toekomstige spelers weten dat er naar hen wordt geluisterd en dat we hen een ervaring bieden waar ze herhaaldelijk op terug willen komen."

Voor meer informatie, kunt u de Officiële site.