Game Freak

Game Freak programmeur en regisseur, Masayuki Onoue, sprak over deinterne organisatie van het bedrijf. In een interview met VideoGamesChronicle vertelde Onoue over de twee teams binnen Game Freak. Een van hen richt zich op Pokemon terwijl de andere, genaamd Gear Project, werk aan nieuwe ideeën.

"Hier zijn twee verschillende ontwikkelteams, simpelweg Team 1 en Team 2 genoemd. Het 1-team is volledig toegewijd aan Gear Project, terwijl het 2-team is bestemd voor de Pokémon-operatie. Dit betekent dat Game Freak als bedrijf prioriteit geeft aan Gear Project, het nummer één productieteam, in plaats van Pokémon in het algemeen. We proberen altijd iets te maken dat net zo spannend is, of zelfs spannender dan Pokémon.

Er is veel interactie tussen de twee teams. Een van de interessante dingen is dat het 2-team, opgedragen aan Pokémon, alleen specifieke platforms kent. Met het 2-team kunnen engineers dus dingen leren op andere platforms die ze misschien nog nooit eerder hebben aangeraakt. Door het werk van de twee teams te combineren, kunnen we deze interessante synergie creëren. "

Een van de Gear Project-spellen was Giga Wrecker. Onoue was direct betrokken bij de ontwikkeling van de titel en vond het project behoorlijk inspirerend.

"Ja, het was een absoluut stimulerende ervaring toen ik overstapte van Pokémon naar Giga Wrecker. Het is als een verandering van perspectief. Wanneer je een programmeur bent die aan Pokémon werkt, ben je slechts een van de vele programmeurs. Echter, als een regisseur van Giga Wrecker opende de ervaring mijn ogen voor andere aspecten van het maken van het spel, tot aan de gebruikers die het spel speelden. Het is erg moeilijk om van een programmeur een dergelijke visuele invalshoek te verwachten, maar als regisseur leerde ik hoe je een game aantrekkelijker en toegankelijker voor spelers kunt maken, evenals marketingaspecten.

Gear Project heeft me geholpen creatiever te worden. Ik zag het hele proces van het creëren van marketing en het verkopen van het spel aan de spelers. Nu kan ik die kennis terugbrengen naar het Pokémon-team en proberen iets anders voor het merk te creëren. "

Zoals duidelijk is, probeert Game Freak serieus te worden met deze 2019. Ed Onoue heeft de rest van het jaar getipt over Game Freak-plannen.

“2019 gaat heel spannend worden, vooral na de Pikachu Let's Go-titels die ons in staat stelden Nintendo Switch serieus te nemen als platform. Dit was een zeer belangrijke mijlpaal voor ons voordat we doorgingen naar de volgende stap. In termen van het aantal titels dat we dit jaar uitbrengen, is het per ongeluk gebeurd. Het is niet alsof we alles in 2019 proberen samen te voegen - het is gewoon gebeurd. R&D is een nieuwe divisie die de basisbibliotheek creëert, die elke keer dat we een project creëerden, werd gecreëerd. Dit komt zeker de efficiëntie van onze productie ten goede. We kijken ook naar wat er in de toekomst gebeurt, vooral vanuit technisch oogpunt, en het is iets anders dat we nog nooit eerder hebben gehad. Ik denk dat de R & D-afdeling zeker zal bijdragen aan de toekomst van Game Freak. "