Volgens rapporten van verschillende Japanse kranten (uitgezonden via de Twitter-gebruiker) HDKirin), Nippon Ichi Software en trova in ernstige financiële moeilijkheden. Het bedrijf leed al een tijdje door de slechte verkoop van zijn titels in Japan en nu lijkt het erop dat, vanwege de problemen die voortvloeien uit hun nieuwste mobiele titel van Disgaea, voor een korte periode in Japan is gepubliceerd en vervolgens ingetrokken, NIS kan het zich niet langer veroorloven om zijn werknemers te betalen:

Om genoeg geld te verzamelen om het personeel te betalen, heeft NIS zijn toevlucht gezocht tot een Moving Strike. Een MS Warrant is een methode om fondsen te werven die anders niet kunnen worden verkregen door de normale leninginstrumenten van banken of beleggers vanwege het tekort.

Het bedrijf vult zo zijn koffers aan door zijn aandelen tegen een economische prijs te verkopen. Beveiligingsbedrijven verdienen grote winsten met het kopen van deze goedkopere effecten, terwijl de investeerders van dat bedrijf degenen zijn die het meest verliezen sinds de aandelen die worden aangehouden geld verliezen.

De Japanse site Ha-Navi bevestigt dat de belangrijkste oorzaak van deze daling voornamelijk ligt in de laatste titel van de saga, Disgaea RPG, gewijd aan de mobiele wereld. Sinds de publicatie door Nippon Ichi heeft het spel een lange staat van onderhoud ondergaan vanwege zijn talrijke en belangrijke problemen en het was toen verwijderd van digitale winkels. Aangezien het duidelijk niet mogelijk is om inkomsten te genereren uit een game die niet langer op de markt beschikbaar is, heeft het bedrijf geen mogelijkheid om verliezen te herstellen en salarissen van personeel te betalen.

De officiële blog van Forward Works gaf een verklaring over het probleem, excuses aanbieden aan de spelers voor de problemen. Het officiële Twitter-account heeft ook een update geschreven waarin spelers worden aangemoedigd die tegen maart XNUM betaalde items hebben gekocht om hun vragen naar een e-mailadres te sturen. Gezien het feit dat deze tweet op mei 31 werd uitgebracht, twee maanden na het begin en het einde van het spel, lijkt het erop dat alle betrokken partijen terughoudend zijn om het uitgegeven geld terug te betalen.

Een echte schande gezien de hoge kwaliteit van de games die door het bedrijf zijn ontwikkeld.

Reacties

antwoorden