Wilt u weten hoe het voelt om een ​​failliet bedrijf te runnen? in shakedown Hawaii, je kunt het leven. Om dit te doen, echter, waarschuw ik je onmiddellijk, je merkt dat je je handen vies moet maken. Uiteraard moet je om te overleven een reeks projecten plannen met het geld van enkele arme winkeliers, die in ruil voor je bescherming zonder al te veel problemen hun winkels opgeven en de verovering van het bedrijf van de hele stad mogelijk maken. Wie heeft scrupules nodig?

Ontwikkeld door Vblank Entertainment, de studio erachter Retro stad Rampage, Shakedown Hawaii is een nieuw project dat geïnspireerd is op de eerder genoemde titel. Het spel zet je in de rol van een mysterieuze hoofdrolspeler, een egocentrische oude maffioso aan het hoofd van een bedrijf dat op de rand van faillissement staat, ook vanwege het (vaak foute) advies van sommige personages met een twijfelachtig uiterlijk en geen gemakkelijk personage. Het hoofddoel van het videogame is om alle activiteiten van de stad te veroveren, en daarmee de precaire economische situatie van het bedrijf te verbeteren. Het is verpakt in een esthetische stijl op 16-bit, met een all-round arcade-touch, Shakedown Hawaii is een verhaal over 'business' dat zich (met een discrete ironie) ook richt op een aantal actuele thema's gerelateerd aan de videogamewereld, zoals virtual reality, en energiedranken voor professionele gamers.

shakedown hawaï beoordeling
Onze "grappige" protagonist worstelt met zijn favoriete sport: het uitzinnig zappen van advertenties op zoek naar bedrijven om te kopen.

Shakedown Hawaii begint met een interessante cue: de CEO van ons mysterieuze bedrijf raakt verstrikt in ernstige financiële problemen. De situatie beslissend kritisch zijn, onze hoofdrolspeler moet zo snel mogelijk een oplossing vinden om zijn problemen op te lossen en faillissement te voorkomen. Om gemakkelijk geld te verdienen, wordt hij echter gedwongen om samen te werken met duistere personages die hem (gelukkig) gelukkig helpen ondanks een slingerend pad met verschillende onverwachte gebeurtenissen.

Tijdens de eerste uren van het spel, na het hoofdverloop van het verhaal, kunnen sommige worden ontgrendeld missies die moeten worden ondernomen. Veel hiervan zijn secundair en laat een aantal nieuwe verkooppunten toe, zoals toegang tot nieuwe winkels in de stad, waarmee je de gepixelde avatar naar wens kunt aanpassen (met uitstekende resultaten trouwens!) of om nieuwe eigenschappen te verwerven die dan nuttig zullen zijn om de economische situatie van de protagonist te verbeteren. Om bedrijven of eenvoudige winkels te absorberen, moet u zich echter wel aanmelden methoden niet precies orthodox uit de maffiastijl. Wil je een voorbeeld? Eigenaars van een winkel laten je uiteraard niet gemakkelijk en zonder weerstand hun bedrijf verslaan. Dus welke methode zou volgens u u kunnen helpen uw doel te bereiken? Maar het is duidelijk: om ze te terroriseren door alles wat in het bedrijf is te vernietigen, misschien zelfs de arme klanten binnen henzelf te beangstigen, door eerst deel te nemen aan andere subquests die de titel je oplegt. Als je voorbij de missies bent, zijn de eigenaren ervan overtuigd om hun bedrijven "op te geven" onder je beschermende vleugel en zo een integraal onderdeel van je bedrijf te worden. Het probleem is dat deze methoden worden steeds opnieuw herhaald en dit kan de speler een gevoel van verveling veroorzaken. Hoe meer activiteiten u krijgt, hoe groter uw dagelijkse salaris zal zijn. Geld is altijd geld.

De geschiedenis van Shakedown Hawaii is erg hectisch en soms kan het een beetje vervelend zijn vanwege het overmatige gevoel van herhaling. Het beeld dat ons in de titel wordt gepresenteerd, is isometrisch: Ik veronderstel dat deze keuze is gemaakt door de ontwikkelaars om te proberen (zij het vaag) de verhalen te verontschuldigen die gevonden zijn in de games van het arcade-tijdperk, zowel goed als slecht. Deze open microwereld biedt ook nevenactiviteiten die leuk kunnen zijn om te voltooien, zoals enkele specifieke extra uitdagingen die je op de gamekaart aantreft. De belangrijkste missies van de titel zijn vaak kort en gemakkelijk in te vullen. Telkens wanneer je er een hebt voltooid, ontvang je onmiddellijk een telefoontje van een van je handlangers met een nieuwe suggestie over te kopen activiteiten of bepaalde vacatures. Binnen enkele seconden verschijnt na korte videosessies een nieuwe marker op je gamekaart en begint de gebruikelijke "omzet" opnieuw. In sommige niveaus krijg je een nieuw type winkel of te koop aangeboden eigendom te zien, en dit gebeurt op tijd, zelfs als je niet genoeg geld hebt om het te doen: je moet het verhaal voortzetten en onze financiën verrijken om te kunnen uitbreiden.

shakedown hawai recensie 2
Door eigenschappen te kopen, kunt u meer geld verdienen.

Maar niet alle kwaden komen schade toe: Shakedown Hawaii simuleert in sommige opzichten het allereerste hoofdstuk van GTA: het uitzicht van bovenaf en de vrijheid om te kunnen doen wat je wilt in de stad hij onthoudt enkele keren enkele van de mechanica van de eerder genoemde titel. De speler kan, als hij niet het hoofdgedeelte van het verhaal wil volgen, vrij zijn om echt alles te doen wat hij wil: van zich overgeven aan het vermoorden van niets vermoedende voorbijgangers door het gebruik van creatieve methoden (allemaal heel bizar, gegeven ook de pixellated graphics) dankzij een uitgebreid repertoire van wapens aanwezig in de inventaris, die kunnen worden gekocht in speciale winkels of worden gevonden op bepaalde punten op de kaart, volgens de trend van secundaire missies om de winst te vergroten. Elk arme slachtoffer geeft geld aan onze hoofdrolspeler, maar wees voorzichtig om te veel handgrepen rond de stad te creëren: de politie staat op de hielen. En het kan je doden of op zijn minst de stokjes in de wielen steken.

Het creëren van chaos rond verhoogt de behaalde score, maar de laatste is helaas effectief nutteloos, gezien het geen enkele bonus biedt voor missies of variaties in de geschiedenis. Een echte schande, aangezien dit element zou kunnen worden uitgebuit en gebruikt om ongepubliceerde objecten te ontsluiten. Maar er is helaas niet veel te doen. Als u een korte spelsessie wilt spelen, is er ook de mogelijkheid om te kiezen arcade-uitdagingen direct vanuit het hoofdmenu, naast dat je jezelf kunt wijden aan free roaming.

shakedown hawai recensie 3

Shakedown Hawaii is een titel die leeft in de schaduw van zijn voorganger: Retro City Rampage. Helaas leidt het hoofdverhaal de speler ertoe missies te maken die op de lange duur repetitief zijn of het gevoel geven dat er al iets te zien is. Er zijn echter ook enkele interessante hints, gekleurd door een vleugje zwarte humor. Een ander probleem zou kunnen zijn in de taalkundige valkuil: het videogame, in feite, heeft Italiaans niet als een van de selecteerbare talen en het avontuur is daarom volledig alleen beschikbaar in het Engels. Over het algemeen is het een ervaring die ik alleen zou aanbevelen voor diegenen die zich van tijd tot tijd willen wijden aan korte spelsessies, zich identificeren met een gewetenloze crimineel en gedachteloos zijn.