SonyOf je het nu leuk vindt of niet, het is een mijlpaal in de videogamewereld met zijn PlayStation en vele exclusieve IP's waarmee miljoenen spelers wereldwijd verliefd zijn geworden. In de toekomst konden we onze favorieten echter niet alleen meer zien in videogames, maar ook in films en tv-series rechtstreeks geproduceerd door Sony.

Het bedrijf heeft inderdaad de geboorte van het label aangekondigd PlayStation-producties, geregisseerd door Asad Qizilbash en gecontroleerd door Shawn Layden. Dit zijn hun woorden:

We hebben vijfentwintig jaar ervaring in het ontwikkelen van videogames en hebben geweldige games, franchises en verhalen gemaakt. Dit is het juiste moment om ons te concentreren op nieuwe media en nieuwe mogelijkheden tussen streaming, film en televisie om onze merken een nieuw toepassingsgebied te bieden.

In plaats van onze IP's aan andere studio's te geven, dachten we dat het het beste was om shows in de eerste persoon te ontwikkelen en te produceren. Allereerst omdat we het merk beter kennen, omdat we weten wat onze gebruikers waarderen.

In de afgelopen twee jaar hebben we ons toegelegd op het begrijpen van de filmindustrie door met schrijvers, regisseurs en producenten te praten. We observeerden wat Marvel wist te doen door haar comics te nemen en er een buitengewoon fenomeen van te maken in de filmwereld. Uiteraard willen we onszelf niet met hen vergelijken, maar we halen zeker veel inspiratie uit hun werk.

In het verleden waren oude games gebaseerd op videogames niet succesvol omdat de schrijver of regisseur de aard van het werk waarop de film is gebaseerd niet begreep. De uitdaging is om te begrijpen hoe je 80 uren aan gameplay kunt doen en ze in een film kunt veranderen. Het is natuurlijk niet mogelijk, maar je kunt de sfeer en geschiedenis gebruiken om ze aan te passen aan nieuwe toeschouwers.

Klaar om films te zien die zijn geïnspireerd door De laatste van ons, God of War, Niet in kaart gebracht, bloodborne, Days Gone en alle anderen?

Reacties

antwoorden