Konami Digital Entertainment BV heeft vandaag aangekondigd dat Verjaardagscollectie Castlevania het is nu beschikbaar in digitale exclusieve games in de PlayStation Store, Xbox Live, Nintendo Switch ™ eShop en Steam voor pc.

Deze verzameling, dankzij de opname van titels als Castlevania Bloodlines (in Europa bekend als 'Castlevania: The New Generation'), Castlevania III: Dracula's Curse en Kid Dracula (nooit eerder uitgebracht buiten Japan), is een eerbetoon aan de legendarische oorsprong van deze onvergetelijke saga.

Hieronder staat de complete lijst met videogames die deel uitmaken van de Anniversary Collection:

        • Castlevania (NES)
        • Castlevania II: Simon's Quest (NES)
        • Castlevania III: Dracula's Curse (NES)
        • Super Castlevania IV (Super NES)
        • Castlevania The Adventure (Game Boy)
        • Castlevania II: Belmont's Revenge (GBA)
        • Castlevania Bloodlines (Sega Genesis)
        • Kid Dracula (Famicom)
        • EBook-bonus

Verjaardagscollectie Castlevania is een van de producten die KONAMI heeft uitgebracht ter gelegenheid van zijn 50th-jubileumvieringen en bevat enkele van de meest populaire videogames uit zijn geschiedenis. Konami vorige maand uitgebracht Arcade Classics verjaardagscollectie en in de zomer is 2019 ook beschikbaar Contra-verjaardagscollectie.

Na de vele verzoeken van de gamer-gemeenschap, worden er verschillende updates voor iedereen ontwikkeld Verjaardag collectie, deze gratis updates bevatten deze nieuwe functies:

   • Arcade Classics: Mogelijkheid om te spelen met het verticaal georiënteerde scherm op Nintendo Switch ™ (Tate-modus)
   • Arcade Classics / Castlevania / Contra: Mogelijkheid om Japanse roms van de beroemdste titels op elk platform te spelen
   • Castlevania / Contra: Mogelijkheid om ook Japanse scans van bonusboeken te selecteren

Om leven te geven Verjaardagscollectie Castlevania, KONAMI werkt samen met de ontwikkelstudio M2, die deze klassieke titels heeft aangepast aan moderne spelplatformen. Deze digitale collectie is een eerbetoon aan de oorsprong van de Castlevania-sage en bevat een e-boek met een interview met Adi Shankar, producent van de animatieserie.

Konami lijkt zich te willen concentreren op die harde kern van fans die van zijn oude glorie hebben gehouden (zoals al gezien is met Konami Arcade Classic Anniversary Collection), waardoor zelfs de jongste kennis kan maken met deze juwelen uit het verleden.