De uitgever van PayDay 2 Overkill's The Walking Dood, Starbreeze, verklaarde dat zal niet nog een 12 maanden duren als er geen extra geld wordt gevonden. De uitspraken zijn vrijgegeven tijdens de Q1 2019.

En de 2018 was, om eerlijk te zijn, geen uitgesproken rooskleurig jaar voor de uitgever, gedwongen om bekijk uw organisatie na de slechte verkoop van Overkill's The Walking Dead. Vorig jaar begon hij vervolgens met het verkopen van publicatierechten, waaronder die voor System Shock 3 10 kronen. Hij diende zijn 40-team ook in voor liquidatie van 622.

Starbreeze

Il financieel verslag van de Q1 2019 hij benadrukte deze zwakte en CEO Mikael Nermark was zich bewust van het feit dat het bedrijf zich in een moeilijke situatie bevindt. In het eerste kwartaal van het boekjaar leed Starbreeze zelfs een verlies van 122,773 Zweedse kronen, ondanks een omzetgroei van PayDay 2. Met een liquiditeitstekort gepland voor de helft van de 2019, kon het bedrijf nu gedwongen worden te sluiten.

"Starbreeze en enkele van zijn filialen werden herbouwd door 3 December 2018"Schreef het bedrijf in zijn financiële samenvatting. "Momenteel beschikt het bedrijf niet over voldoende middelen om de voortgezette activiteiten voor de komende 12 maanden te garanderen [...]. Deze voorwaarden geven aan dat er aanzienlijke onzekerheden zijn die kunnen leiden tot belangrijke twijfels over het vermogen van het bedrijf om zijn activiteiten voort te zetten'.