Giga Wrecker Alt. is de laatste poging van Game Freak, de studie die we allemaal kennen voor de reeks Pokémon. Inderdaad Giga Wrecker Alt. het is geen echte nieuwigheid, gegeven dat een titel van de naam Giga Wrecker was al vrijgegeven voor pc in de 2017. Deze versie is de poort met enkele aanpassingen, vandaar het achtervoegsel Alt., Aangekomen op de console. Voor deze beoordeling hebben we de versie specifiek voor geprobeerd Nintendo Switch.

GESCHIEDENIS

In een niet nader te bepalen toekomst is een robotras op aarde verschenen en begint overal de dood en vernietiging te brengen. Er is niet veel informatie over waar deze wezens zijn gekomen, maar het enige zekere is dat de mensheid op de rand van uitsterven staat.

3 jaar na hun verschijning maken we kennis met Reika, een meisje van 19 dat net als vele anderen gevangen zit in robots. Nu zonder hoop, staat Reika op het punt los te laten wanneer een onbekend meisje haar vindt, maar in plaats van haar te helpen, probeert ze haar te doden door haar te vertellen dat vanwege haar goedheid het menselijke ras voorbestemd zal zijn om te eindigen. De slag doet haar een arm verliezen en sterft in haar plaats van gevangenschap, totdat een even mysterieuze wetenschapper haar vindt en redt, waardoor ze effectief een cyborg wordt, en een cybernetische arm in de plaats van de benadeelde arm.

Giga Wrecker Alt PDVG Vendetta
Het meisje heeft duidelijke ideeën.

Reika begint dan aan haar avontuur op zoek naar het meisje dat haar probeerde te vermoorden en probeert in de tussentijd zoveel mogelijk robots te vernietigen als ze op haar weg kan vinden.

GAMEPLAY

Giga Wrecker Alt. toont de structuur van een klassieker platform 2D, met de mogelijkheid om robots te raken met hun eigen metalen arm. Wanneer robots of bepaalde delen van de omgeving worden vernietigd, zal onze metalen arm dankzij de nanomachines in staat zijn om een ​​min of meer grote puinhoop te creëren die tijdens het avontuur meerdere functies heeft.

Al snel blijkt de structuur van het spel feitelijk een puzzelspel, waar elke kamer een schema is dat het beste waard is "The Impossible Machine". Alle op te lossen puzzels zijn gebaseerd op de natuurkunde, dus het is aan de speler om te bestuderen hoe de omgevingselementen vernietigd kunnen worden om nieuwe manieren te creëren om door te gaan, ook dankzij de vele mogelijkheden die verbonden zijn aan onze metalen arm.

Giga Wrecker Alt PDVG Puzzel
Je moet het deel van de blauwe rots bevrijden dat rocken je zal ondersteunen tot het volgende platform.

Als we nieuwe patronen ontdekken, verwerft Reika nieuwe vaardigheden, zoals het vormen van een stevige kubus waarop kan worden geklommen om de platforms buiten ons bereik te bereiken of om een ​​mes zo scherp te maken dat het muren en platforms schoon kan maken, altijd met het doel om anders ontoegankelijke plaatsen te bereiken.

Zoals elke titel Metroidvania-like, tussen de verschillende ruimtes door gaan we vroeg of laat een aantal gesloten deuren tegen die vereisen dat meerdere terminals op de kaart worden geactiveerd. Er is daarom een ​​lang proces van backtracking, geholpen door het grote aantal bakens, handig voor snel reizen, verspreid over de gamekaart.

Giga Wrecker Alt PDVG-kaart
Er zijn zoveel kamers om te verkennen

Wat betreft de strijd, in Giga Wrecker Alt. het is een marginaal element van de gameplay: elke vijand die we ontmoeten kan worden vernietigd of gewoon worden afgewezen, het hangt allemaal af van de grootte van de bal met puin die we kunnen verzamelen. Zelfs de aanwezige Boss Fights zijn zeker niet memorabel, omdat het botsingen zijn die een exact patroon volgen en eenmaal geleerd zijn ze gemakkelijk te beheren.

Giga Wrecker Alt. het heeft ook een kleine RPG-component, aanwezig met een vaardighedenboom met meerdere knooppunten, die kan worden geactiveerd door de kristallen te gebruiken die we vernietigende wanden en robots vinden. De boom is op elk moment toegankelijk via het gamemenu, maar in tegenstelling tot andere titels geeft geen enkel knooppunt nieuwe vaardigheden (die alleen afkomstig zijn van de patronen die door computers in het spel worden gevonden), eenvoudig bestaande verbeteren of verbeteren de kenmerken van Reika, zoals gezondheid of regeneratie.

Giga Wrecker Alt PDVG Skill Tree
Maak je geen zorgen, de skill tree breidt zich dramatisch uit.

Qua gameplay zijn enkele toevoegingen gedaan in deze consolepoort. Het belangrijkste is dat van een robot die ons vergezelt en ons suggesties kan geven over het overwinnen van een bepaald raadsel, erg nuttig omdat sommige daarvan soms niet gemakkelijk worden begrepen. Nieuwe kamers zijn ook opgenomen om kristallen te helpen maken, evenals nieuwe wapens en skins voor Reika, terwijl de mogelijkheid om levels te maken en die te downloaden die door andere gebruikers zijn gemaakt, is geëlimineerd, meer vanwege consolebeperkingen dan Game Freak.

TECHNISCHE SECTOR

aanschouwelijk Giga Wrecker Alt. wordt op een voldoende manier gepresenteerd. Reika en de post-apocalyptische cybernetische setting zijn goed gedaan, maar de animaties lijken een beetje vals, waardoor de bewegingen van onze heldin onnauwkeurig lijken, wat soms tot uiting komt in de gameplay, vooral in de moeilijkste secties voor coördinatie en precisie. Muziek en geluidseffecten spelen een rol, met een zeer stille soundtrack tijdens de verkenning van de verschillende niveaus, maar met een mooie verandering van tempo tijdens de Boss Fight, zeker meer adrenaline.

Giga Wrecker Alt PDVG Boss Fight
Astra Vinata is de eerste baas die je tijdens je avontuur tegenkomt.

EINDARREST

Giga Wrecker Alt. het heeft alle elementen om een ​​goed spel te zijn, maar het heeft een fout die, op de lange termijn, de speelbaarheid kan ondermijnen. De puzzels, die allemaal gebaseerd zijn op echte fysica, vereisen soms meerdere pogingen om te worden opgelost, omdat een kleine "voldoende is"rimbalzo"Verkeerd omdat je het niveau niet hebt kunnen afsluiten, afgezien van het feit dat sommigen van hen een bepaalde behendigheid en coördinatie vereisen om te worden overwonnen.

Giga Wrecker Alt Dolma PDVG
De Dolma-robot zal je helpen als het je stopt met het oplossen van een puzzel.

Gelukkig is er in elk schema een paarse portaal waarmee je de ruimte terug kunt brengen naar de oorspronkelijke staat en een nieuwe poging kunt doen. De andere grote tekortkoming van deze consoleversie is het ontbreken van de niveau-editor, gedeeltelijk gecompenseerd door de nieuwe kamers die aanwezig zijn en door Dolma, de kleine rebelse robot die ons een handje zal helpen tijdens ons avontuur.