Het indie software huis IMGN.PRO kondigde aan dat zijn Kholat, first-person survival-horror gericht op een gebeurtenis die echt is gebeurd, bekend als "deIncident van de Djatlov-pas", Tot nu toe is het goed gespeeld 3,5 miljoen gebruikers. De bovengenoemde gebeurtenis was overgeleverd door een van de beroemdste Britse acteurs, Sean Bean.

L 'ongeluk van de Dyatlov Pass verteld in Kholat opgetreden in dewinter del 1959. Negen klimmers experts gingen op reis naar de noordelijke deel van Ural bergen. De expeditie eindigde in een tragedie. De lichamen van de bemanning werden gevonden verspreid op de helling van Kholat Syakhl.

Kholat kwam uit in de 2015 en de recensies op Steam zijn meestal positief. Dit aantal vertaalt zich echter niet in een 1-rapport aan 1 met betrekking tot de verkochte exemplaren. Met andere woorden, van de 3,5 miljoen exemplaren van Kholat die tot februari 2019 zijn opgenomen, maakt een groot aantal deel uit van degenen die Kholat gratis op pc hebben aangeboden, voor een beperkte tijd.

IMGN.PRO heeft toegevoegd:

"Deze cijfers zijn nog verrassender in het licht van het feit dat het onze debuuttitel was, die ons hielp om de reputatie van IMGN.PRO als ontwikkelingsstudio bekend te maken bij de meeste mensen."