Helaas moeten we u een heel triest bericht geven: de Britse acteur Peter Mayhew, bekend om de interpretatie van Chewbacca, co-piloot van de Star Wars Millennium Falcon, mislukt op de leeftijd van 74 jaar.

Het nieuws bekendmaken was de familie van de acteur die via een verklaring op Twitter, specificeerde hij dat de dood vond afgelopen dinsdag plaats.

"De familie van Peter Mayhew, met diepe liefde en verdriet, betreurt het delen van het nieuws dat Peter dood is. Hij liet ons de 30 2019-avond in april achter met de familie aan zijn zijde in zijn huis in Noord-Texas "

Ook Mark Hamill (Luke Skywalker in de Star Wars-trilogie) wilde hulde brengen aan de collega met een ontroerend bericht:

Hij was de liefste reuzen - een grote man met een nog groter hart die me altijd deed glimlachen. Een trouwe vriend waar ik heel veel van hield. Ik ben dankbaar voor de herinneringen die we hebben gedeeld en ik ben een betere man om het gewoon te hebben bekend. Bedankt Pete.

Na zijn afscheid van de filmische scènes, die plaatsvonden in de 2015 vanwege enkele gezondheidsproblemen, stopte Pete zijn fans nooit meer door deel te nemen aan verschillende Star Wars-thema-bijeenkomsten over de hele wereld en op te treden als een consultant voor de dezelfde rol voor de nieuwe acteur in volgende films van de Disney-nummerplaatserie.