In een recent interview de leider van de ontwikkelingsstudio PlatinumGames Atsushi Inaba hij verklaarde dat Bayonetta 3, vergeleken met de twee voorgaande hoofdstukken, zal een merkbare verandering ondergaan in het ontwerpproces. Dit komt omdat het bedrijf begint om nieuwe bases te bouwen.

Bayonetta 3

Volgens de woorden van Inaba zal de 2019 dat wel zijn een belangrijk jaar voor PlatinumGames, omdat ze zich zullen inzetten om hun titels onafhankelijk te publiceren. Een gevolg van dit beleid, voor nu, zijn de twee nieuwe IP's die volledig eigendom zijn van Platinum, die nog moeten worden aangekondigd. Het is de eerste stap om de studio toe te staan ​​de eigen studio te bepalen bedrijfsbeleid en hun werk. Bijvoorbeeld, citeren het vorige hoofdstuk, Inaba verwees naar de vele onderhandelingen die nodig waren voordat ze eraan konden werken.

En daarom zullen we ook in het licht van deze keuzes een opmerkelijke verwachten ontwerpverandering voor dit laatste hoofdstuk, waaraan de ervaring met de vorige spellen zal bijdragen. Inaba heeft in plaats daarvan geen verklaringen afgegeven met betrekking tot de nog aan te kondigen titels.

Bedenk dat Bayonetta 3 è momenteel in ontwikkeling voor Nintendo Switch.