In het al overvolle panorama van horrorpuzzels barst het los Dichtbij de zon, en gaat naar de absolute top plaatsen voor de kracht van de instelling. De titel van de echte Italianen Storm in een theekopje het is buitengewoon plezierig, ook al is het niet vrij van defecten en voordat ik het heb geanalyseerd, vond ik het nodig om even stil te staan ​​bij de filosofie van dit softwarebedrijf. Dicht bij de zon ze hebben de missie om geen multinationale onderneming te worden, waarbij ze de eindgebruiker van hun producten altijd als een vriend beschouwen, meer dan een eenvoudige kip die geplukt moet worden. Ze beweren zelfs dat ze het ontwikkelteam klein willen houden en niet dat het shot van het project te pretentieus is om ervoor te zorgen dat strakke deadlines en deadlines het eindresultaat van het spel niet ongeldig maken. We hebben nu de gewoonte om games te zien die haastig zijn teruggetrokken voor louter marketingproblemen: ik zal niet verder gaan dan het citeren van beroemde softwarehuizen, we hoeven geen voorbeelden te geven.

Ik wilde even stilstaan ​​bij het uitleggen van de stijl van de makers van Dicht bij de zon om je een goede leessleutel te geven: het zou daarom een ​​grote vergissing zijn geweest om het te beschouwen als een triple A van een multinationale onderneming, van portemonnee tot balg.

Dichtbij het zonnescherm 2

Ondergedompeld in een instelling die knipoogt naar titels als Bioshock e De Verzenden, deze game maakt de locatie tot een sterk punt, samen met een respectabele en opmerkelijke audiosector en een bovengemiddelde technische realisatie. Zelfs de mensen van. Maak hun opwachting in de vertelling Nikola Tesla, Albert Einstein en vergelijkbaar. De game is exclusief episch Store, maar luister naar een arme man benadeelde gamer: het is ongetwijfeld de moeite waard.

De titel Dicht bij de zon is een duidelijke verwijzing naar de mythe van Icarus, maar het is niet in de zon en in het licht dat dit spel wil richten, maar om de diepste snaren van onze angst te knijpen. De spanning is voelbaar en altijd aanwezig tijdens de duur van het spel, met een slim spel van hoogte- en dieptepunten en een mix van hartverscheurende momenten en andere zeer langzaam gecreëerde ad hoc om de speler te benadrukken. Het is allemaal een kwestie van balans

De omgeving is fenomenaal, en hoewel de verscheidenheid aan omgevingen niet majestueus is, slaagt het er toch in dat we ons totaal niet op hun plaats voelen. De hele ervaring op een schip beleven, hoe ruim dan ook, geeft een claustrofobie die de speler altijd op zijn tenen houdt: waar kan men zich schuilen? De kamers, de meubels en alle details lijken duidelijk geïnspireerd Bioshockesca. De ontwikkelaars onthouden ook dat het hart van het spel gebaseerd is op titels zoals Soma, langer duren dan e Firewatch, zwaar tekenen van een aantal van hun winnende mechanismen en ze verstandig uitbuiten. De enige opmerking die ik voel dat ik moet doen is de bewegingssysteem gecombineerd met de uitgestrektheid van de omgevingen: zeker op het ontwerp van het spel kon iets meer moeite gedaan zijn, in feite is het vervelend om te zoeken naar bepaalde objecten die nodig zijn voor de voortzetting van het hoofdstuk. Grote tekortkoming van het bewegingssysteem is in feite zijn buitensporige woodiness en traagheid, je zou in feite in de problemen kunnen komen als je, net als ik, geen geheugen meer hebt en je tientallen keren dezelfde gangen moet terugzoeken, waardoor je de aanwijzing verliest die je gemist had. Het is niet leuk om in cirkels rond te lopen.

Dichtbij het zonnescherm 3

Op het niveau Grafico de game verdedigt zichzelf goed en laat een bijzonder geïnspireerd en kenmerkend kleurenpalet zien, ook geholpen door zeer goed gemaakte licht- en partikeleffecten, dankzij deUnreal Engine het werk vasthouden.

De puzzels zijn ook goed doordacht en ze kunnen je verloofd houden, ze presenteren zichzelf net zo goed als van begin tot eind gekalibreerd, behalve één van hen die je enige tijd zal kosten ... maar ver van mij om je te voorzien elk detail gerelateerd aan de plot. Uiteindelijk is Close to the Sun precies dat: plot en gewaarwordingen. Zelfs niet-Engelse sprekers kunnen nog steeds genieten van 100% van het verhaal dankzij een perfecte vertaling van de ondertitels. Het enige pijnlijke punt van de puzzels lijkt de buitensporige herhaling van sommigen te zijn taak noodzakelijk voor vooruitgang, maar niets ondraaglijks, dus naar mijn mening is het geen overdreven kriticiteit. Het spel loopt soepel, gearticuleerd in 10-hoofdstukken van verschillende lengte en, tenzij je zo moeilijk begrijpt als ikzelf, kun je het in ongeveer 8-9 uren speeltijd.

Een laatste knipoog naar de geluidscompartiment, geloof me, ik worstel enorm om woorden te vinden om het te beschrijven, zo niet WAUW. Meestal merkte ik de soundtrack niet op, maar stopte met naar een muur te staren om me niet te laten afleiden, omdat de gouden draden in het weefsel van de zijden jurk van een vorst perfect verweven zijn met wat je op het scherm leeft, vooral tijdens talloze bochten en bochten schrikken.

Dicht bij de zon wil een ervaring zijn van geschiedenis en spanning, als zodanig durf ik niets anders te doen dan je de plot hoofd: wetenschappers hebben te maken met experimenten over het ruimte-tijd continuüm, maar er gaat iets mis. Gewoon niet meer informatie van mij afpersen. spelen.

Ah, kleine NDR, voor degenen die zich afvragen of je dood kunt gaan, maar het automatische reddingsysteem is zeer goed gedaan en je zult geen specifieke suïcidale neigingen hebben wanneer het gebeurt. Zelden, maar het zal gebeuren, oh als het gebeurt.