Wanneer ik denk aan auto's, mijn gedachten keren meteen terug naar het 90 pc-videogame, waarmee ik uren met mijn vader speelde. Klein, kleurrijk en een beetje houtachtig om te controleren, ze schoten op geïmproviseerde paden op een keukentafel, tussen de voorzieningen van een picknick of tussen de gereedschappen van een garage. Mijn mentale beeld leeft perfect Table Top Racing: World Tour, die me meeslepen in een draaikolk van retrogamingnostalgie. Met een knipoog naar de Micro Machines en het andere oog a Mario Kart, het spel ziet er precies zo uit, in zijn eenvoud.

Table Top Racing Review 1
Die lampen waren sterk in de 90!

De basisstructuur van het spel biedt geen grote verrassingen: aan het stuur van onze auto moeten we een reeks zien thematische uitdagingen, vertrouwend op de wapens om te verzamelen op de baan om de concurrentie te verslaan en de races te winnen. Een systeem van munt beloning het biedt ons ook de mogelijkheid om onze machine te upgraden in termen van snelheid, versnelling, handling en weerstand, essentiële upgrades om met uitdagingen te kunnen doorgroeien. Zodra er genoeg munten zijn verzameld, kunnen we een auto van een hogere klasse kopen om wedstrijden van hoger niveau aan te vallen zonder al te ver achter de linies te moeten morrelen. Er zijn drie machineklassen beschikbaar voor in totaal 16-auto's, een behoorlijk aantal waarmee u kunt genieten van het uitgeven van ons zuurverdiende geld.

Table Top Racing Review 2
Er zijn zoveel soorten uitdagingen die aanvankelijk een beetje gedesoriënteerd zijn

De instellingen rondom onze speelgoedauto's zijn heel schattig. Net als in de titels waar het op geïnspireerd is, realiseert Table Top Racing: World Tour een grappige gigantische wereld waarin we op volle snelheid kunnen toeren en ons kunnen verwonderen over de omgeving. De bovenkant van de top wordt vertegenwoordigd door de sushi restaurant, maar ook de picknick aan zee heeft zijn charme. Woordspelletjes en variaties op bekende merknamen zijn erg leuk: alleen de meest chique kan er een rijden Fauxrari en drink Dom Penguin champagne. Ondanks het risico om afgeleid te worden door naar de omgeving te kijken, te verpesten, zijn de hellingen altijd helder en goed gemaakt, en het is duidelijk in één oogopslag wat de route en de te volgen trajecten zijn.

Table Top Racing Review 3
Beeella, onmogelijke (maar kleine) schoonheid!

In het licht van een aangename realisatie van omgevingen en aandacht voor detail, wordt een zekere eentonigheid snel opgenomen in het spel. Om een ​​beetje peper toe te voegen, verschillende soorten uitdagingen: race met wapens, zonder wapens, eliminatierace, driftwedstrijden en twee verschillende soorten tijdritten. Zoveel vlees op het vuur, maar uiteindelijk zal Table Top Racing: World Tour nooit evolueren, de aangeboden ervaring is die welke in de eerste vijf minuten van het spel is geopenbaard, getimed. Ondanks alles, laat de titel je meer dan graag spelen: het is aangenaam en leuk, en geschikt voor iedereen, ook gezien de uitgebalanceerd uitdagingsniveau, nooit te gemakkelijk of te moeilijk. Het meest frustrerende element is misschien wel de noodzaak om munten te slijpen om te kunnen upgraden, maar het wordt beslist duurzamer gemaakt, gezien de grote verscheidenheid aan uitdagingen waarmee het mogelijk is om het doel te bereiken. Bovendien belonen de esthetische variaties van de auto's ons volledig: ze naar believen veranderen, levert 90% plezier op. In sommige meer drukke raceomstandigheden kan het verstandige gebruik van wapens echt het verschil maken en een onverwachte omkering van ons lot mogelijk maken. Bovendien is het altijd leuk om tegenstanders op te blazen.

Table Top Racing Review 4
We houden vooral van de sobere velgen.

Af en toe zijn er een paar onverklaarbare botsingen op onzichtbare obstakels waardoor je de controle over je auto verliest, maar gelukkig is dit een zeldzame gebeurtenis. Ik vond ook de opdracht in kaart brengen: versnellen en remmen met de juiste joystick is niet het maximale comfort (en verraadt de mobiele oorsprong van het spel) en het geven van de mogelijkheid om de toetsen naar believen te veranderen zou niet veel kosten. Voor het overige loopt Table Top Racing: World Tour soepel en zonder grote problemen of vertragingen. Het is buitengewoon aangenaam lokale multiplayer in verticaal gedeeld scherm, een element dat me een titel meer dan ooit laat waarderen, gezien zijn zeldzaamheid vandaag. Er zijn ook verschillende online multiplayer-modi beschikbaar, die waarschijnlijk het speerpunt van de titel zijn, maar ik kon niet testen op het ontbreken van spelers. Vóór de lancering is dit een vrij algemeen probleem. Er moet een echt applaus worden gegeven aan de soundtrack, tamarra en modieus rechts, geeft de opdracht om de volgende minicompetitie met de juiste volharding onder ogen te zien.

Table Top Racing Review 5
De naam is bemoedigend: ga bergafwaarts!

Ik zou de Table Top Racing World Tour aanbevelen aan arcadefans die huilen in afwachting van de komst van een nieuwe Mario Kart (wanneer, eh? Wanneer?), Of de nostalgie van de auto's waarmee ze als kinderen speelden. Ontoereikend advies: je kunt er zelfs als volwassenen mee spelen! Als je ze hebt weggegeven, kun je terugvallen op deze videogame die zonder al te veel inspanning een groot aantal uren vrije tijd biedt. En misschien vurige online gevechten, dit valt nog te bezien.

Reacties

antwoorden