Samsung staat op het punt een nieuwe te introduceren abonnementsservice voor giochi. Het belangrijkste doel is om duidelijk te concurreren met Apple Arcade. Misschien een nieuw patent en een gerelateerd verhaal dat nog moet volgen.

Zoals gerapporteerd door LetsGoDigital, Samsung het 23 april laatst ingediend a octrooi naar het Patent and Trademark Office van de Verenigde Staten. Codenaam: "PlayGalaxy Link". Pseudoniem enigszins in het kielzog van de producten van de Galaxy-reeks van Samsung-smartphones. We stelden ons een "Galaxy Play" voor (maar te veel als "Google Play Games").

 

Playgalaxy-link
Samsung patent

Het octrooi noemt de levering van "online kansspelen, of online elektronische spellen die toegankelijk zijn via mobiele apparaten". Er wordt ook verwezen naar: augmented reality, virtual reality-spellen en niet-gespecificeerde "online-toernooien".

Nieuw Samsung-patent
Presentatie van mobiele games

Vanzelfsprekend is het, met betrekking tot elk octrooi, gebruikelijk de maximale vertrouwelijkheid van de belangrijkste kenmerken daarvan. Daarom wordt niet gezegd dat het eindproduct vergelijkbaar is met wat tot nu toe is verklaard.

Apple en Samsung hebben een lange parallelle geschiedenis. Tussen felle concurrentie en pogingen tot samenwerking (niet echt vriendelijk). Vooral met betrekking tot de smartphonemarkt.

Samsung-abonnementsservice voor games
Nieuwe abonnementsservice voor games

 

Apple Arcade als een term van vergelijking

Het is moeilijk om de kenmerken van dit patent te lezen zonder te denken aan de aankomende Apple Arcade. De abonnementsservice voor de games zal tegen het einde van het jaar op iOS-apparaten worden geïntroduceerd (we praten over het najaar).

Het heeft dekking voor 150-territoria. Er zullen geen advertenties in de spellen zijn. Tegen een bepaalde maandelijkse kost kan de eindgebruiker toegang krijgen tot een selectie van meer dan 100-spellen in de App Store.

Concurrentie voor Apple Arcade door Samsung
De wedstrijd bij Apple Arcade is begonnen

Het is niet verrassend dat Samsung de invloed van Apple op de kansspelmarkt probeert te beperken. Het moet echter gezegd worden dat patenten over het algemeen ruim voor de lancering worden bewaard en Apple Arcade zal vrijwel zeker Samsung op tijd verslaan. In beide gevallen zou het een gekke keuze zijn om een ​​service te geven die vergelijkbaar is met die op Android en waarschijnlijk tegen een lagere prijs.