Techland aangekondigd dat Stervend licht 2 zal aanwezig zijn opE3 2019. Het team zei dat tijdens degebeurtenis zal laten zien wat zijn meest ambitieuze project tot nu toe is. Een gameplay-trailer wordt waarschijnlijk uitgebracht.

Dying Light 2 zal gebaseerd zijn op C-Engine, een nieuwe generatie Techland interne technologie gewijd aan open actie, actie-avontuur en actie-RPG-spellen. De game wil ook een unieke post-apocalyptische visie op de moderne Middeleeuwen leven geven: een brutale, desolate en onverzoenlijke realiteit waarin het waarschijnlijker is om te sterven door toedoen van een mens dan door de schuld van de geïnfecteerde.

Volgens de ontwikkelaar wordt Dying Light 2 een echt gewaagd vervolg dat het DNA van Dying Light combineert met geheel nieuwe spelmodi. Voor het eerst in de franchise hebben spelers de macht om het lot van een metropool te bepalen met hun eigen keuzes en acties. Door de geschiedenis, man-tegen-man-gevechten, parkour en andere aspecten van het spel, geeft Techland spelers een geheel nieuw niveau van vrijheid.