De entertainmentwereld evolueert voortdurend en wanneer deze de wereld van virtual reality ontmoet, kunnen de resultaten werkelijk verbluffend zijn.
Portal VR het is een compleet nieuwe ervaring in de wereld van videogames, in staat om de oude die-hard-stijlgames te combineren met de geweldige mogelijkheden van virtual reality.
Vergeet de avonden in de donkere labyrinten van de laserquest, vergeet de excekerkamers die min of meer op elkaar lijken, vergeet zelfs de avonden doorgebracht met het solo spelen thuis met je kijker met de mogelijkheid om naar maximum 25mq te gaan (en je moet vooral geluk hebben in het hebben van een lege ruimte zo groot in het huis!) bevestigd aan uw pc. Portal VR het is veel meer.

Een kamer van 400 m² tot uw beschikking, Samsung kijkers verbonden met een zeer lichte pc uitgerust met een achtste generatie I7, een 1080 en 16 mal van ram, die je rond zult dragen als een zware rugzak. De controllers zijn dan volledig vernieuwend: de ene is een soort armband die om de pols moet worden gehouden, de andere is een geweer dat moet worden opgeladen. De innovaties die vergeleken worden met de VR-ervaringen die we gewend zijn, zijn hoofdzakelijk twee: de mogelijkheid om vrij in de ruimte te kunnen bewegen, beide zonder geremd te worden door de kabels die door de kijker met de pc zijn verbonden en zonder in de virtuele ruimte te hoeven gaan alleen met het misbruikte systeem van teleportatie. De mogelijkheid om volledig vrij te zijn in de beweging is de echte revolutie, die zelfs gamers kan verbazen die gewend zijn aan VR zoals wij. De tweede nieuwigheid, niet minder belangrijk, is ten slotte dat je kunt spelen team van maximum 5-mensen, alles bij elkaar in de richting van één doel: ontsnappen en schieten.
Het verhaal is heel eenvoudig: we zijn een groep dieven - bestaande uit een panda, een boodschappentas, een haan, een clown en een troef van een donald - die een bank probeert te beroven en moet ontsnappen uit de golven van politieagenten die ons neerschieten om ons te vermoorden. We gaan de garage binnen, passeren de riolen, gaan de bankhal in naar de kantoren, we zullen ontsnappen via de daken van de gebouwen totdat iemand arriveert om ons weg te halen. Alles wat we echter met onze vrienden zullen zien, zal alleen voor onze ogen worden onthuld, omdat we in werkelijkheid in cirkels zullen ronddraaien voor een lege kamer. We zullen het concept van de ruimte om ons heen volledig verliezen, we zullen worden ondergedompeld in een andere dimensie waar realiteit en fictie samenkomen waardoor we intense 50-minuten ervaren echt geloven dat het ergens anders is, wanneer we helemaal niet door Barletta worden bewogen.
Deze portal vr is de enige realiteit die tegenwoordig op het Italiaanse grondgebied aanwezig is. Wie heeft het ontworpen en gemaakt? Alessandro Martire e Carmine Gissi, jonge talenten van Barletta die alle technologieën en afbeeldingen van deze buitengewone VR-ervaring hebben ontwikkeld.
We vroegen de twee ontwikkelaars enkele vragen in de onderstaande video.

video-

In een tijd waarin de VR-gamingmarkt lijkt te sluimeren, Portal VR biedt de speler een ongekende benadering van virtual reality: de gameplay is vloeiend, de ballistische fysica is niet schaamteloos, maar niet realistisch realistisch, de graphics zijn goed gedaan, zelfs als je bedenkt dat ze alleen door Carmine zijn gemaakt, de skins van de personages zijn zeker leuk maar moeten realistischer worden gemaakt in de bewegingen van de ledematen maar hoe dan ook ze veroorzaken geen problemen met de speldynamiek.
Kortom, dit is een ervaring die de deuren van de toekomst en dat opent We raden je ten zeerste aan om het te proberen.

Portal VR bevindt zich op Barletta in via Misericordia 32, elke dag open op reservatie (min 2 max 5 deelnemers).
Facebook: Portal VR Barletta
Instagram: portal_vr_barletta
sito: www.theportalvr.net
E-mail: theportalvritaly@gmail.com