Fortnite en Epic Games bevinden zich met een nieuwe oorzaak in hun handen. De muzikant Leo Pellegrino haalt Epic Games aan omdat hij zijn stap met de sax heeft "gestolen", stap die je kunt zien in de emote "Bel hem in".

Eerder waren we getuige van de strijd tussen Alfonso Ribeiro (Carlton in Willy de Prins van Bell Air) wie hij had Epic geciteerd voor het zonder toestemming gebruiken van zijn Carlton Dance in Fortnite, maar het eindigde allemaal met de overwinning van Epic in de rechtszaal.

Pellegrino, tweede Verge, volgde een vergelijkbaar pad als dat van de Amerikaanse acteur. De muzikant beschuldigt Epic Games ervan zijn bewegingen inmiddels te hebben gebruikt "Zijn handelsmerk, onlosmakelijk verbonden met zijn beroeps- en levensgeschiedenis" zonder toestemming of gedefinieerde compensatie te hebben gevraagd.

Fortnite

Kortom, het lijkt meer een strategie te zijn om de verschillende juridische blokkades te vermijden die de copywriting van de danspassen rechtvaardigen, blokken die juridische acties zoals die van Ribeiro nutteloos hebben gemaakt.

Wat denk je van dit alles? Ben je het eens met Pellegrino of vind je deze case de zoveelste zet om in de schijnwerpers te komen of iets te verdienen? Terwijl je erover nadenkt, weet je dat Apex Legends niet langer op het Twitch stream podium?

Reacties

antwoorden