1800 - Beoordeling

Anno 1800 is het beste jaar tot nu toe.

0

Industriële revolutie om een ​​revolutie teweeg te brengen in het genre?

Het soort real-time strategie op pc ervaart geen echt rooskleurige fase. Er zijn er nog maar een paar over, gedood door smaakveranderingen in de videogamepopulatie, zoals ook natuurlijk is. Een subgenre dat echter onversaagd weerstaat is dat van de City Builder.

Voor degenen onder u die het niet weten, City Builders zijn spellen die zich richten op het bouwen, uitbreiden en beheren van een stad. Van de legendarische Sim City, via Tropico, rond de stad en komend jaar. De Ubisoft-serie heeft ervoor gekozen om het decor te variëren, altijd van historische naar historische tijden te springen, zelfs uitgaande van een verre toekomst. Anno 1800 de periode van de industriële revolutie is bijna triviaal ingesteld tijdens de 19-eeuw. In plaats daarvan mechanisch, richt zijn aandacht op een hoger niveau, waarbij veel van het micromanagement van andere titels wordt weggenomen en meer aandacht wordt besteed aan de algehele visie.

Sandbox-modusaanpassingen doen sterk denken aan Civilization

Anno 1800 biedt twee spelmodi: Campagne en Sandbox. De onderliggende gameplay verandert niet, maar de campagne biedt een narratieve context om je eerste stappen te zetten en vervolgens in de sandbox-gameplay te komen. De protagonist, rechtstreeks vertegenwoordigd door de speler, merkt dat hij zijn goede leven in de tropen onderbreekt om terug te keren naar de oude wereld vanwege de dood van zijn vader. Het familiehandelsbedrijf werd onmiddellijk overgenomen door je oom, en het is jouw taak om licht te werpen op de omstandigheden van de dood en een bloeiende beschaving te herstellen.

Het voorwendsel is uiterst eenvoudig, de verschillende personages hebben geen karakterisering, ze volgen hun stereotypen, het verhaal neemt de verwachte paden. Kortom: in de narratieve sector is er niets meer te zoeken dan een begeleiding voor de groei van je stad. En naar mijn mening doet het zijn werk goed: Anno 1800 is een bijzonder doelgericht spel, het verhaal biedt simpelweg meer expliciete. Geweldig voor beginnende spelers. Samenvattend is het een geweldige tutorial.

Branden zijn een van de ongevallen die worden gebruikt om uw servicestructuur te testen

Sandbox-modus is het hoofdgerecht. Hier kun je verschillende instellingen wijzigen om je type-uitdaging te genereren: kaartgrootte, eilandtypen, problemen met tegenstanders, overwinningsvoorwaarden en vele andere bijkomende voorwaarden. Replayability is de meester van de ervaring en het proberen van de perfecte community is het ultieme doel. Het is een vooruitzicht op een gameplay die je moet behagen: Anno 1800 kan, ondanks zijn meegaand ontwerp, weinig doen als dat verlangen niet al bij jou hoort. Maar het kan hem helpen het eruit te laten komen, als een zuiveringsmiddel.

Pardon, hoeveel doe je het per kilo?

Dit, in het algemeen dankzij een uitstekende factuur in termen van grafische interface en presentatie, die helaas niet zonder gebreken is. Wat overtuigt is de blik: de basisinformatie wordt effectief gecommuniceerd, net zoals het ontwerp van de visuele elementen voldoende onderscheidend is om on-the-fly informatie te bieden. Het instellen van de verschillende bewerkingen is gemakkelijk en intuïtief. De game biedt ook een planningsmodus, waarmee je je structuren kunt positioneren zonder ze te bouwen, om de ruimtes beter te kunnen beheren. Het probleem doet zich voor wanneer u probeert meer gedetailleerde informatie te vinden.

Op de kaart zullen er verschillende AI-bondgenoten zijn met hun steden.

Een van de belangrijkste sleutelindicatoren voor het succes van uw community is de monetaire inkomsten. Alleen is er geen manier om een ​​volledige en wijdverbreide inzinking op de kaart te krijgen van wat er in zijn constitutie gebeurt. Zelfs commerciële routes, ondanks dat ze eenvoudig kunnen worden opgezet, zijn moeilijk volledig te begrijpen, en krijgen statistieken over hun werking. In wezen lijkt de interface uitstekend te zijn in de beginfase, maar wordt deze iets incin staat om de complexiteit van het spel zelf bij te houden. Dit is niet zo'n groot probleem, maar het laat een beetje bittere smaak achter.

Het hart van Anno 1800-gameplay is om veel kortetermijndoelen te bereiken waarmee je een duurzame kunt bereiken. Dat gezegd hebbende, lijkt het misschien de kern van elk managementsysteem van dit type, maar Anno heeft, in tegenstelling tot andere, zijn onderscheidende punt in de duidelijkheid van deze doelstellingen.

Panem et Circenses

De infographic van behoeften is duidelijk, zelfs zonder expliciete cijfers

Er zijn verschillende soorten burgers. We vertrekken vanuit de basisklasse, de boerenklasse. Dit, om te leven, moet toegang hebben tot een markt, tot vissen en werkkleding. Door de noodzakelijke productieketens in hun eigen stad te creëren, komen steeds meer burgers het geleidelijk vullen. En het is het aantal burgers dat bij het kopen van goederen rijkdom genereert. Het is dan mogelijk om uw woningstructuur naar een hoger niveau te tillen: de burgers van hogere niveaus zullen nieuwe behoeften nodig hebben.

Deze zijn aanvankelijk additief en dan transformatief, en de andere mechanica van het spel draaien ook rond dit sleutelidee. Om de verschillende benodigdheden te verkrijgen, zijn er zeer specifieke productieketens. Brood, bijvoorbeeld, vereist de teelt van tarwe, om het in meel te veranderen en het uiteindelijk in brood te verwerken.

Weten hoe je florale handelsroutes kunt instellen, is de sleutel tot succes

Om te voorkomen dat deze lus extreem eenvoudig wordt, biedt het spel ons twee problemen. Allereerst kan alleen de populatie van een bepaald type in bepaalde banen werken, en dit betekent dat de bevolkingslagen nooit verouderd raken en alles moet worden gehandhaafd. De tweede manier is om beperkingen te hebben aan de objecten die op je eiland kunnen worden verkregen. Hier daarom, dat we noodzakelijkerwijs ergens anders moeten kijken en ons met de andere monteurs moeten bezighouden.

Een tijdperk van onderzoek

Exploratie en handel zijn de focus van expansie. Of je nu op zoek bent naar een nieuw eiland met olievelden, of je koopt het liever vanuit een geallieerde beschaving, in ruil voor bijvoorbeeld je aardappeloverschot, je moet over de grenzen van je land heen gaan, allemaal strikt over zee.

Het alliantiesysteem is vrij eenvoudig, maar voegt dat beetje meer toe aan lange games.

De serie van het jaar heeft onlangs aangetoond veel liefde te hebben voor verschillende werelden waar uit te breiden. Jaar 2070 zag het vasteland en de oceanen veroveren, Jaar 2205 de aarde en ruimte, Anno 1800 presenteert ons de nieuwe en de oude wereld. Met koopwaar die op slechts één van de twee plaatsen kan worden geproduceerd en waarbij lange caravans van te vervoeren schepen nodig zijn.

Het is ook aanwezig in zeeslagen: het wordt gebruikt voor gevechten tussen piratenfracties en commerciële vijanden. Heel eenvoudig, maar het is een aspect om over na te denken, als je je koopvaardijschepen niet in wanorde wilt laten, met het risico dat ze samen met een belangrijke lading verloren gaan.

Het beste jaar tot nu toe

Ik besef dat ik enige tijd heb besteed aan het beschrijven van de werking van het spel, maar ik ben van mening dat dit voor managementsystemen van dit type op zijn minst een must is. Maar we komen bij het sap. Werkt het spel of niet?
Ik heb zin om ja te zeggen, en ook goed. De game-ervaring vloeit soepel en is altijd aangenaam. Het hebben van doelen die altijd duidelijk zijn, maakt Anno anders dan de andere stadsbouwers, waar het enige doel is om uit te breiden zoals je wilt tot je je verveelt. We vinden in dit spel meer elementen van een beschaving die erin zijn geïnjecteerd, als een soort hybride tussen een 4x en een stadsbouwer.

Misschien wel het belangrijkste is dat ik me nog nooit echt verloren heb gevoeld. Ja, het is waar, na zoveel spellen gespeeld te hebben, is er een eerdere ervaring die helpt, maar ik kan je verzekeren dat elke keer dat ik van omgeving verandert, het even duurt voordat ik eraan gewend ben. Met Anno 1800 was het allemaal heel eenvoudig, en ik zou zonder problemen zeggen dat het een uitstekend spel is van toegang tot het genre voor diegenen die altijd nieuwsgierig zijn geweest, maar nog nooit hebben geprobeerd.

Het is nooit te ingewikkeld en ook niet zo eenvoudig om je met je ogen dicht te houden. Je fouten hebben een gewicht en je kunt merken dat het spel onherstelbaar is als je gewoon fouten maakt. De game implementeert ook een multiplayer-modus om vreemden uit te dagen met behulp van matchmaking of vrienden. De coöperatieve modus werd na de lancering beloofd, maar op het moment van schrijven was de beoordeling nog niet vrijgegeven.

De campagne geeft je verschillende missies, die een beetje tegen de beperkingen van het spel in gaan

Ah, net voordat u de definitieve conclusie achterlaat, is het de moeite waard om een ​​paar woorden te zeggen over het technische aspect. Grafisch is het spel aangenaam, met een goed oog voor zowel het algehele beeld als de details in je stad.

Vanuit het oogpunt van prestaties speelde ik het spel op mijn desktop, bestaande uit een Xeon e5 1650 tot 3,9Ghz, 16Gb van ram en een GTX 970. Het spel behoudt zijn 60fps in de meeste gevallen met de middelste preset. Als je hoog gaat, zakt de framerate naar veertig als je kijkt naar de prachtige steden die je krijgt, terwijl je terugkeert naar 60 om in te zoomen op je eigen stad. De game heeft echter verschillende parameters om aan te passen om de gewenste prestaties te bereiken. Het enige om op te letten is het gebruik van de processor. De titel, die van deterministische aard is, berust volledig op één enkele kern. Dus als het een beetje ouderwets is of een platform dat niet echt bekend staat om zijn single-core prestaties, heb je misschien een lagere performance dan bij andere moderne games. Ik had geen beestjes, geen crashes.

De weinige gebreken en de nauwelijks voldoende kwaliteit van het campagneschema hebben op geen enkele manier invloed op wat een uitstekend stedenbouwspel is, dat naar mijn mening meer geschikt is voor nieuwelingen dan veteranen, maar dat je nog enkele uren kan ontvoeren.