China heeft altijd een zeer zorgvuldige controle uitgeoefend over de publicatie van nieuwe videogames op zijn grondgebied, ook dankzij de ontwikkeling van ad hoc-organen en commissies. Het belangrijkste controleorgaan, de "Staatsadministratie van Pers en Publicatie", gemaakt in de 2018 om het goedkeuringsproces te beheren en te reguleren, vanaf het begin stelde het tamelijk rigide normen vast zoals 'respect voor de sociale waarden die China dierbaar zijnEn een verbod om expliciet bloed op het scherm te laten zien. Tijdens de laatste conferentie eerder deze maand, de administratie kondigde verdere beperkingen aan welke videogames moeten volgen als ze in China gepubliceerd willen worden.

De eerste dingen eerst ontwikkelaars kunnen zichzelf niet langer beperken tot het veranderen van de bloedkleur om het eerder genoemde verbod te omzeilen. De nieuwe spellen vertegenwoordigen op geen enkele manier bloed en levenloze lichamen.
Sommige soorten games worden niet langer goedgekeurd, zoals slechte kopieën van bestaande titels of die gerelateerd zijn aan poker en mah jong, wat de strijd van China tegen gokken bevestigt.
Er wordt een jaarlijks maximum van goed te keuren effecten opgelegd en ten slotte Spelbedrijven zullen worden aangemoedigd om spellen te publiceren die "de Chinese traditie en de kernwaarden benadrukken".