De nieuwe retro-console di Capcom het begon niet precies op de juiste voet: na kritiek op ontwerp en prijs, is hier een andere korrel voor Capcom Home Arcade.

De consolemotor is in feite de open source-emulator Final Burn Alpha die, zoals uitgedrukt in de gebruikerslicentie, het kan niet voor commerciële doeleinden worden gebruikt. De ontwikkelaars waren niet op de hoogte van het gebruik van Capcom behalve één van hen, Barry Harris, die eigenlijk degene was die heeft toegekend de licentie voor het softwarehuis.

Op dit punt ontstond er een controverse op de hoe en waarom Harris Capcom het gebruik van Final Burn Alpha gaf en, in het geval dat het werd betaald, omdat de rest van het team niet op de hoogte was en het geld verdeeld was tussen iedereen.

Bovendien is het probleem toegevoegd een deel van de Final Burn Alpha-code komt van Final Burn en van MAME, twee open source-emulators waarvan commercieel gebruik verboden is. Een echt probleem voor Capcom en vooral voor het ontwikkelaarsteam van de emulator, dat de interne problemen moet oplossen die zijn veroorzaakt door het initiatief van Barry Harris.

Reacties

antwoorden