Kotaku UK, de Engelse versie van de bekende blog, staat momenteel centraal in een controversiële en gecompliceerde aangelegenheid. Maar laten we in de juiste volgorde gaan, aangezien de kwestie zich op verschillende punten openbaart.

De 18 Aprile, Kotaku UK publiceerde een artikel geschreven door Laura Kate Dale, waarbinnen het wordt gelanceerd Super Smash Bros. Ultimate de beschuldiging van het beledigen van mensen met een handicap. Volgens de auteur van het artikel in feite, binnen het nummer "Wakker worden, opstaan, wegwezen" bij de persona van Persona 5 grappenmaker in Super Smash Bros. Ultimate, het woord "wordt gebruikt"achterlijk'.

Zoals velen onmiddellijk hebben opgemerkt, is het beledigende lied het hoofdthema van Persona 5, al geruime tijd gepubliceerd. Een eenvoudige zoektocht naar de tekst van het stuk zou daarom voldoende zijn geweest om de fout te begrijpen. Laura Kate Dale zou trouwens de zinsnede "retort it" hebben geruild, die omstreeks de minuut werd uitgesproken 1.57 in een lagere en minder herkenbare stem, voor "achterlijk".

Maar velen hebben in deze controverse een gedrag gezien dat gebruikers al lang bekritiseerd hebben in de redactionele zin van Kotaku, dat is de zoektocht naar gemakkelijke controverse ten koste van de waarheid.

In een al moeilijke situatie zijn veel gebruikers begonnen aan te geven hoe de beschuldiging van Kotaku UK een racistische connotatie heeft, evenals oppervlakkig en te kwader trouw. Lyn Inazumi, de zanger die het liedje uitvoert, is Japans en daarom zijn enkele kleine uitspraakfouten begrijpelijk en acceptabel.

Na alle beschuldigingen probeerde Laura Kate Dale haar te laten zeggen. Zoals gemeld door Sophia Narwitz di niche Gamer in een tweet, Dale verklaarde in de eerste plaats dat het verboden was om de beschuldigingen publiekelijk te beantwoorden en dat de redacteur vrijwillig uit het artikel alle zinnen verwijderde waarin zij zelf betwijfelde of het woord "achterlijk" daadwerkelijk was uitgesproken.

Op dit punt was hij de redacteur van Kotaku UK Rich Stanton, Welke gaf de fout toe een artikel gepubliceerd hebben zonder op het antwoord te hoeven wachten Atlus op de eigenlijke tekst van het stuk. Het heeft de verwarring gedeeltelijk gerechtvaardigd omdat het deel van de aanstootgevende tekst niet voorkomt in de officiële transcripties van het stuk. Hij voegt eraan toe dat, ondanks Atlus heeft bevestigd dat de term "achterlijk" niet aanwezig is in het lied, het woord dat de zanger uitspreekt is helemaal niet duidelijk.

Liana Kerzner hij wilde er echter op wijzen hoe het artikel van Rich Stanton, zij het verontschuldigend, gewoon een andere manier is om te doen eenvoudige klikken. De redactie van Kotaku UK blijft schuldig aan het publiceren van e niet verwijderd een artikel vol leugens dat vergelding alleen bij de auteur veroorzaakte Laura Kate Dale, gegeven aan de gemeenschapsmening en verlaten aan zijn lot.

De situatie lijkt een conclusie te hebben bereikt, maar we weten niet wat de gevolgen zullen zijn voor de protagonisten. Wat zeker is, is dat de reeks van polemieken die volgde zeker veel aandacht heeft getrokken. We zullen zien of het zelfs in dit geval de moeite waard is om te zeggen "voor beter of slechter, zolang we erover praten".