Het Iraakse parlement heeft het verbod op een aantal beroemde online spellen, zoals Fortnite e Player Unknown's Battlegrounds. Spellen worden beschouwd als een"Negatieve invloed" op de bevolking.

De regering van Irak schrijft Reuters, keurt het type games niet goed strijd tegen royale, waarin de spelers zichzelf moeten elimineren totdat een enkele overlevende overblijft. In een land dat zoveel is getroffen door oorlog, dit soort dingen Computerspellen wordt als ongepast beschouwd.

Zoals verwacht, werd het verbod voor Fortnite en PUBG niet goed ontvangen op sociaal, Waar gebruikers hebben geklaagd over de zinloosheid van deze interventies. Volgens velen zou de Iraakse regering zich moeten concentreren op veel belangrijker kwesties, zoals de moeilijkheid van de bevolking om toegang te krijgen tot basisvoorzieningen zoals water en energie.

Het nieuws volgt het verbod op de schadevergoeding van Player Unknown's Battlegrounds in de staat Nepal, die je kunt lezen qui.