Bijna 12 jaar is verstreken sinds de release van Burnout Paradise, zesde hoofdstuk van de serie ontwikkeld door Criterium. Vrijgegeven in de 2008 voor PlayStation 3 e Xbox 360 en het volgende jaar voor PC, werd gekenmerkt door een open wereldstructuur en enkele modi multiplayer heel bijzonder en innovatief.

Na een lange en eervolle service zijn de servers die alle online modi van het spel beheren niet langer beschikbaar vanaf 1 augustus van dit jaar.

Het is duidelijk dat de vraag geen betrekking heeft Burnout Paradise Remastered, de herziene en gecorrigeerde versie vrijgegeven voor PC, PlayStation4 en Xbox One maar degenen die de Microsoft-console hebben gebruikt om te spelen Burnout Paradise profiteren van de achterwaartse compatibiliteit ze zullen vanaf augustus geen toegang meer hebben tot online-modi.

Het doek valt dus op een zeer populair spel dat nog steeds een groot aantal hardcore spelers kan bogen, in het openbaar bedankt door EA door een plaatsen op Facebook:

"Dank aan de slepende hardcore weinigen om bij ons te blijven.
Je hebt 106-dagen (of zo) om al die vat-roll-uitdagingen af ​​te maken! "