Vandaag Microids e af te spelenMagicuitgever en ontwikkelaar, respectievelijk aangekondigd via een tweet de remake van XIII voor 'huidige generatie consoles, voor pc en Mac.

Toen het uitkwam in de 2003, de titel kon zich onderscheiden van de anderen schutter van die periode voor de afbeeldingen in celschaduw en voor de bijzondere aandacht die wordt geschonken aan het verhaal, evenals een zeer gerespecteerde technische divisie.

De CEO en artistiek directeur van af te spelenMagic Giuseppe Crugliano, verklaarde dat het team opgewonden is om te kunnen werken aan de remake van wat het als een geweldige klassieker beschouwt. Niet alleen de graphics, maar ook de monteurs ondergaan een zware restyling om ze geschikt te maken voor de huidige periode, maar zonder de charme en de originele stijl die zich onderscheiden te verliezen XIII.

Il XIII remake zal worden vrijgegeven, zowel in fysieke als digitale vorm, de November 13 2019 voor 4 PlayStation, Xbox One, Nintendo Switch, pc en Mac.