De Sims 4 kan nu worden gespeeld met muis en toetsenbord, zelfs op consoles.
Eletronic Arts heeft er een gepubliceerd stuk voor de game die ondersteuning biedt voor de geliefde pc-randapparatuur op Ps4 en Xbox One.

Muis- en toetsenbordondersteuning wordt een steeds vaker voorkomend fenomeen in consolegames, zozeer zelfs dat de ondersteuning die wordt geïntroduceerd in de consoleversies van De Sims 4, de kloof tussen pc- en woonkamerversies verkort, althans in de bediening .

Volgens de patchnota uitgegeven door EA, ondersteuning voor muis en toetsenbord zou al actief moeten zijn in de consoleversies van de titel. Spelers hoeven alleen de randapparatuur op hun speelautomaat aan te sluiten om de nieuwe configuratie te gebruiken.
Er zal ook een menu zijn om de verschillende randopties te herstellen, maar de apparaten werken vanaf de eerste verbinding.

Het is niets nieuws dat Ps4 e Xbox One hebben muis- en toetsenbordondersteuning geïntroduceerd, zelfs als het laatste woord aan de ontwikkelaars blijft over titels met mechanische verschillen van De Sims, bijvoorbeeld de FPS of cross play-titels zoals Fortnite, het gebruik van de muis biedt een voordeel niet onverschillig tegenover degenen die via controller spelen.

Ben je klaar om je sims weer onder controle te krijgen met je muis?