Apple zou kunnen uitgeven meer dan 500 miljoen dollar voor zijn nieuwe betaalde dienst Apple Arcade, volgens een rapport van Financial Times. De service, aangekondigd tijdens het Apple-evenement in maart, is gepland tussen september en november van dit jaar, hoewel een officiële releasedatum nog moet worden bevestigd. Apple Arcade is een service voor smartphones en Macs waarmee geregistreerde gebruikers verschillende games kunnen spelen.

Apple

Apple heeft aangekondigd dat de lanceerdienst exclusieve 100-titels zal hebben. Hieronder Sonic the Hedgehog en games van Cartoon Network, Konami, Lego en anderen. Deze exclusieve titels kunnen echter zeer hoge kosten voor het bedrijf met zich meebrengen.

De gameservice van Apple zal beschikbaar zijn op iPad, iPhone, Mac en Apple TV, en volgens het bedrijf Cupertino zouden er geen extra advertenties of uitbetalingen mogen zijn. Tot op heden heeft Apple nog niet aangekondigd hoeveel de service zal kosten, maar de investering van 500 miljoen zou zeker kunnen verhoog de uiteindelijke prijs gereserveerd voor consumenten.