Een onaangenaam voorval dat de laatste uren een snelle oplossing trof De divisie 2. Het lijkt erop dat voor het Ubisoft-team voor de ontwikkeling van een huistitel een kunstwerk met een homofobe belediging aan de knoppen ontsnapte, in het spel terechtkwam.

Het is een enorm straatkunstbeeld aan de zijkant van een gebouw, met een dikke politieagent die een donut eet. Op zijn badge staat de benaming "FA6607", die we konden Italiaansiseren met een beetje elegant "FR0C10". Het kunstwerk moet door het individu worden geïnspireerd Police Story van Black Flag, een Amerikaanse punkgroep. Wordt gebruikt als een belediging voor een politieagent, de negatieve connotatie van de term is duidelijk. Ubisoft, het besef van de fout, liep onmiddellijk voor dekking en gaf een patch vrij die de afbeelding uit het spel verwijderde en een communiqué waarin hij toegeeft dat het bovengenoemde kunstwerk aan de controles ontsnapt is, ook bevestigend dat ze al aan het werk zijn om hun beoordelingssystemen te corrigeren en ervoor te zorgen dat dergelijke incidenten in de toekomst niet voorkomen.

Ubisoft's interventie was plotseling en onberispelijk, maar men vraagt ​​zich af hoe het mogelijk is dat een productie zo belangrijk als die van De divisie 2 ontsnapte zoiets. We hopen dat er geen vergelijkbare episodes meer zullen voorkomen.