Meer dan vijf jaar zijn verstreken sinds de release van Splinter Cell: Blacklist, en de fans van Sam Fisher's avonturen hebben zich lange tijd afgevraagd wanneer ze hem weer konden spelen. In een nieuw interview, Ubisoft CEO Yves Guillemot hij legde uit waarom hij zoveel wil voor de terugkeer van de franchise.

Hij inderdaad verwezen naar IGN dat Ubisoft geen nieuw hoofdstuk in de serie zal uitbrengen totdat het zeker weet dat het iets nieuws kan doen. Niet alleen dit, blijkbaar, omdat het ook de oorzaak zou zijn van deovermatige angst dat de ontwikkelstudio's moesten werken aan een nieuwe titel, vanwege de druk van de fans. Bovendien, zoals bekend, heeft het bedrijf zich de afgelopen jaren meer gericht op de Assassin's Creed-franchise.

Splinter Cell

"Wanneer je een spel maakt, moet je ervoor zorgen dat je iets bereikt dat voldoende kan afwijken van wat je eerder hebt gedaan. " zei Guillemot. "De laatste keer dat we Splinter Cell maakten, hadden we verschillende druk van fans, toegewijd om te zeggen 'Verander dit niet', 'Doe dit niet', 'Doe dat niet'. Daarom wilden veel teams graag met het merk werken. Veel mensen hebben zich liever geconcentreerd op Assassin's Creed en andere toptitels van de afgelopen periode en we moeten volgen wat ze graag doen. Op een gegeven moment zul je iets zien, maar voor nu kan ik niet meer zeggen", Toegevoegd de CEO van het Franse bedrijf.

De nieuwste Ubisoft-titels bevatten verschillende, min of meer gesluierde verwijzingen naar de Splinter Cell-sage, inclusief Ghost Recon: Wildlands en Far Cry: New Dawn. Om de mogelijke terugkeer van Sam Fisher te voeden, is er toenadering tot Ubisoft van originele ontwerper van de serie Clint Hocking, die werkt aan "nog niet aangekondigde projecten". De manager van het bedrijf werd gevraagd of er daadwerkelijk een nieuw hoofdstuk zal komen voor de volgende generaties consoles, maar hij gaf er de voorkeur aan niet te reageren.

En jij, wat zou je willen zien in een nieuw hoofdstuk van Splinter Cell?