Een handicap is niet langer een beperking in de sportwereld (denk maar aan de bedrijven van Zanardi of Bebe Vio) en daarom mogen we niet verbaasd zijn dat hetzelfde gebeurt in de wereld van e-sports.

In feite is de Maxim76-streamer liet iedereen zien dat zijn doofheid geen obstakel was om de top500 van de ranglijst van te bereiken Overwatch, een bedrijf dat op zijn minst titanisch is, gezien dat veel van de gameplay van Overwatch het is precies gebaseerd op het gezonde aspect, vooral met betrekking tot de communicatie met de leden van het eigen team.

top500 overwatch
Moira van Maxim76 was geclassificeerd als 20esima van de server

Om uit te leggen hoe Maxim76 een andere dove speler, zo'n dromer, is erin geslaagd dit doel te bereiken Pepsivi, Die van Reddit uitgelegd hoe hun handicap leidt tot een andere benadering van het spel dan de valide speler van Overwatch.

In zekere zin proberen dove spelers zich aan te passen aan het ritme van het spel en proberen ze de TAB-toets herhaaldelijk te spammen om altijd het statistiekenscherm in de gaten te houden.

Ook de selectie van de personages is van fundamenteel belang, aangezien je de voorkeur geeft aan personages die de neiging hebben om in het midden van de groep te blijven en daarom kan ik visueel reageren op wat er gebeurt, in plaats van rollen meer "eenzaam'.

Felicitaties voor Maxim76!