Ik zweer je om de hele waarheid te vertellen: Ik zou de sage van spelen Ace Attorney zelfs op een broodrooster. Ik zou het in een digitale versie kopen, zelfs als het op een rekenmachine zou verschijnen, ik zou tientallen fysieke edities kopen om een ​​plastic veld te bouwen, ik zou acteurs inhuren om de ondervragingscènes voor mij te reciteren. Hierna nuchter liefdesverklaring, het is duidelijk hoeveel ik de komst van Phoenix Wright: Ace Attorney Trilogy op huidige genconsoles en pc's, onontgonnen plaatsen tot nu toe voor de puntige harige advocaat.

Aasprocureur Trilogie 1
Een klassieke dagelijkse scène voor het gerecht.

De reden voor mijn passie is eenvoudig uit te leggen: ik vind Ace Attorney te zijn een juweel tussen grafische avonturen, evenals de titel waarmee de meest sceptische spelers opnieuw kunnen denken. Ben je ervan overtuigd dat dit soort saaie, repetitieve en verve-gratis ervaringen zijn? Impersonate Phoenix Wright. De komst van de Ace Attorney Trilogy is een uitstekende gelegenheid om dichter bij de sage te komen, omdat het de eerste drie afleveringen van het verhaal samenbrengt, die volgens mij het meest valide zijn. In een prachtig HD-pakket.

De grootste kracht van de serie is zijn grote verhalende intensiteit, wat haar in staat stelt om een ​​reeks ongelooflijke verhalen af ​​te rammelen zonder een oog dicht te doen. Elk verteld verhaal is van een hoge standaard en wordt daar als een eenvoudig stuk van de plot gegooid, terwijl het in andere titels het hele verhaal zou vertegenwoordigen. De personages zijn onmogelijk te vergeten, en elk van hen komt het hart binnen. Natuurlijk zouden sommigen hen met een briefopener vermoorden, maar dit toont nog beter aan hoeveel ze hun sporen nalaten, en bovendien na een paar uur spelen. Vanaf het eerste geval raakt men gehecht en voelt Aas Attorney onmiddellijk een vreemde nostalgie, zoals sen om te herinneren aan persoonlijke herinneringen. Maar heb ik dit verhaal eerder gehoord? Ik ken dit personage al, misschien? Muziek is enigszins vertrouwd voor mij ...

Aasprocureur Trilogie 2

Natuurlijk heeft de gameplay ook zijn kaarten om te spelen. de een opeenvolging van onderzoekssessies en rechtszittingen maakt het ritme aangenaam en nooit stagnerend: er is altijd een verrassing om de hoek. Vooruitlopend op de titels van de serie, worden ook nieuwe mechanismen geïntroduceerd, zoals het verzamelen van vingerafdrukken of het verschijnen van psychische hangsloten, die opengebroken kunnen worden dankzij onze onderzoeksvaardigheden. Ik heb altijd gevonden dat deze aangenaam, maar overbodig zijn gevonden, omdat het het steunpunt van de klassieke gameplay is dat me fascineert: subliem in zijn eenvoud. Dit betekent uiteraard niet dat er geen gebreken zijn, zoals het grote ongemak om in sommige gevallen van het ene scenario naar het andere te gaan. Ik vind het ook behoorlijk frustrerend om de opties tijdens het verhoor te beperken: je kunt alleen doorgaan door de juiste test op het juiste moment te presenteren, en dit beperkt onze vindingrijkheid. Het weet toevallig perfect wat de realiteit is en waar de getuige over liegt, maar niet om te begrijpen hoe het spel wil dat het voor de rechter wordt berecht. Het zou intrigerend zijn om meer vrij te zijn om onze humor te tonen. De Ace Attorney Trilogy heeft echter enkele kleine vereenvoudigingen geïntroduceerd om het onderzoek te vergemakkelijken: nu vertelt de aanwijzer u welke elementen van de omgeving u al hebt gecontroleerd. Het lijkt misschien een detail, maar het is relevant. Ik voel me verplicht om de ontwikkelaars persoonlijk te bedanken voor het vermijden van honderden (duizenden?) Onnodige klikken.

Ik had het geluk dat ik de Ace Attorney Trilogy op Nintendo Switch kon spelen en ik ben erg blij met Nintendo's hybride console-ervaring. Over de totale gametijd, die om eerlijk te zijn een herhaling was, was de console precies op nul minuten aan de televisie bevestigd. Ik vind dat deze serie inderdaad is nauw verbonden met portabiliteiten het naar een groot scherm degraderen, vervormt het. Het is ver van mij om te adviseren om niemand te kopen die de pc of een andere console bezit en de beroemde advocaat wil benaderen: koop en je zult er geen spijt van krijgen. Als je echter kunt kiezen, laat je betoveren door de charme van het kunnen gillen Bezwaar! op elke plaats. Het geeft veel meer voldoening.

Ik vind het echter nodig om een ​​kleine noot te verplaatsen, die waarschijnlijk meer als een grote klacht zal klinken: omdat voor de tweede keer, na de release op Nintendo 3DS, deze verzameling het is alleen beschikbaar in het Engels en het Japans? Hoewel ze al zijn aangekondigd patches in andere talen voor de zomer wordt de Italiaan weer afgesneden. De keuze lijkt niet zo overweldigend, gezien onze kleine markt, maar het is belangrijk om te onthouden dat de drie Nintendo DS-titels feitelijk in onze taal zijn vertaald. Dus waarom honderden spelers de kans ontnemen om te genieten van de trilogie in HD? De Ace Attorney Trilogy vereist een meer gevorderde kennis van het Engels dan van school, dus het is absoluut niet voor iedereen geschikt. En ik zou graag willen dat iedereen het speelt.