Un verpleegster di 25 jaar was gearresteerd voor bedreigd door e-mail personeel square Enix a Tokio in Japan. Tweede Livedoor Nieuws, wordt de man ervan beschuldigd de 5 februari een mail bedreigend naar de Square Enix-kantoren, waarin hij schreef:

"Hallo medewerkers van Square Enix, morgen ga ik je vermoorden, maak je klaar (voor je straf)!

In het Japans is het laatste deel van de dreiging 'kubi arattokeyo'(首 洗 っ と け よ), wat letterlijk betekent "ga je nek wassen". De uitdrukking is afkomstig uit seppuku, Japanse rituele zelfmoord. De Japanse traditie vertelt dat nadat een samoerai zichzelf zou hebben uitgeroeid, de kaishakunin (persoon die verantwoordelijk is voor de tweede plaats in hetzelfde ritueel) zou zijn hoofd hebben afgesneden. Vandaar de uitdrukking "was je nek“, Dat verwijst naar de voorbereiding op een echte laatste straf

Vanwege deze betreurenswaardige gebeurtenis werd Square Enix gedwongen zijn beveiliging te versterken. De man was eindelijk gearresteerd il 29 maart verklaren dat zijn bedreigingen het gevolg zijn van een commercieel misverstand met hetzelfde softwarebedrijf. De vijfentwintig-jarige zou hebben gezegd dat hij goed besteed 200.000 yen (bijna 1600 euro) in het spel zonder het felbegeerde te krijgen object in de game verlangd door dezelfde dwaasheid.

Kom sottolinea de krant Hamusoku, lijkt het erop dat het geld is uitgegeven aan een zogenaamde 'virtuele gacha"Of binnen buit doos.

In september vorig jaar werden ze gevonden dertig mails met de ontvanger van het Japanse hoofdkantoor van Square Enix met de woord "doden" geschreven in het Japans. De autoriteiten onderzoeken nu of de twee feiten al dan niet verbonden zijn.