Un verpleegster di 25 jaar was gearresteerd voor bedreigd door e-mail personeel square Enix a Tokio in Japan. Tweede Livedoor Nieuws, de man wordt ervan beschuldigd de 5 februari een mail bedreigend naar de Square Enix-kantoren, waarin hij schreef:

"Hey Square Enix-personeel, morgen ga ik je vermoorden, maak je klaar (voor je straf)!

In het Japans is het laatste deel van de dreiging "kubi arattokeyo"(首 洗 っ と け よ), wat letterlijk betekent "ga je nek wassen". De uitdrukking vindt zijn oorsprong in seppuku, Japanse rituele zelfmoord. De Japanse traditie vertelt dat nadat een samoerai zichzelf zou hebben uitgeroeid, de kaishakunin (persoon die verantwoordelijk is voor het tweede doen in hetzelfde ritueel) zou zijn hoofd hebben afgeknipt. Vandaar de uitdrukking "was je nek", Wat verwijst naar de voorbereiding op een echte laatste straf.

Vanwege deze betreurenswaardige gebeurtenis werd Square Enix gedwongen zijn beveiliging te versterken. De man was eindelijk gearresteerd il 29 maart verklaren dat zijn bedreigingen het gevolg zijn van een commercieel misverstand met hetzelfde softwarebedrijf. De vijfentwintig-jarige zou hebben gezegd dat hij goed besteed 200.000 yen (bijna 1600 euro) in het spel zonder de felbegeerde te worden object in de game verlangd door dezelfde dwaasheid.

Kom sottolinea de krant Hamusoku, het lijkt erop dat het geld is besteed aan een zogenaamde "virtuele gacha"Of in buit doos.

In september vorig jaar werden ze gevonden dertig mails met de ontvanger van het Japanse hoofdkantoor van Square Enix met de woord "kill" geschreven in het Japans. De autoriteiten onderzoeken nu of de twee feiten al dan niet verbonden zijn.

Reacties

antwoorden