Dat Avengers Endgame was een van de meest verwachte films aller tijden was een bekend ding, maar dat begon platen in zo'n korte tijd te verpulveren is verbazingwekkend, zelfs volgens dezelfde gebroeders Russo, regisseurs van de film.

In werkelijkheid Avengers Endgame heeft sindsdien het 6-record van voorverkoop door 2015 alleen al gepasseerd Star Wars Episode VII, die al meer dan 50 miljoen dollar verzamelde in de Verenigde Staten.

Zelfs sommige bioscoopbeheerders, zoals Fandango, hebben een drievoudig verzoek ontdekt in vergelijking met wat ze deden Avengers Infinity War die voor gisteren de vierde positie innamen altijd als een pre-salesrecord.

Avengers Endgame voorverkoop
Het lijkt bijna alsof je een concert moet boeken in plaats van een film te kijken.

21-film (de laatste, Captain Marvel, nog steeds in de bioscoop), 11 jaar beginnend met 2008 met Ijzeren man e Ongelooflijke Hulk, voor de franchise die het meest heeft geprofiteerd in de geschiedenis van de cinema, met meer dan 14 miljard dollar, met de tweede plaats van deze ranglijst Star Wars, met "slechts" 9,1 miljard.

Merk op dat beide deel uitmaken van het universum Disney, nu meer en meer verantwoordelijk voor de filmindustrie na de recente overname van Vos, wat hem controle geeft over even klinkende franchises als Simpsons, Avatar en, voor zover het de wereld betreft Marvel, Fantastic 4 e mutantencompresso Deadpool.

Ondertussen laat ik je achter op de visie van de laatste trailer van Avengers Endgame vrijgegeven gisteren, 2 april.

Wij zijn Avengers. wij wreken.