Op een afstand van 5-jaren sinds het vorige hoofdstuk, na verschillende wisselvalligheden en last-minute uitstel, staat Tropico 6 sinds 29 maart rechtstreeks op onze pc's, terwijl deze zomer een consoleversie gepland staat.

Achter de schermen hebben we niet langer de Haemimont Games, die zorgden voor de game van het derde tot het vijfde hoofdstuk, maar Limbic Entertainment, vooral bekend vanwege zijn werk aan Might & Magic, een verandering die waarschijnlijk nodig is om een ​​reeks nieuwe functies aan de serie te geven.

HASTA LA REVOLUCION, ALTIJD

In een tijdperk van videogames waar actietitels de boventoon voeren, is het een steeds zeldzamere gelegenheid om een ​​beheer in oude stijl te pakken te krijgen. Om deze reden zou ik graag nieuwkomers op het genre willen waarschuwen, of zelfs degenen zoals ik die een beetje roestig zijn over het feit dat Tropico 6 geen eenvoudige titel is om te beheersen.

Gelukkig komt een groot deel van de tutorial ons te hulp. Om de waarheid te zeggen, het brede woord geeft geen goed idee: de verschillende "trainings" -missies duren bijna 2 uur, maar geloof me dat de tijd goed besteed is, gezien het feit dat Tropico 6 een bijna oneindig aantal menu's en submenu. Voor degenen die in het verleden al Tropico 5 hebben gespeeld, zijn enkele belangrijke wijzigingen in de gameplay onmiddellijk zichtbaar in deze zelfstudiemissies.

De eerste, vrij voor de hand liggend, is de uitbreiding van de kaart, omdat we vanaf het eenvoudige eiland doorgaan naar de beheer van een archipel. Op deze manier moet de speler veel aandacht besteden aan het beheer van transportinfrastructuren zoals havens en bruggen. De tweede is minder voor de hand liggend, maar net zo belangrijk: zoals in het verleden, wordt elke bewoner op een realistische manier gesimuleerd en moet daarom toegang hebben tot alle structuren van het spel via het transportnetwerk. In tegenstelling tot wat eerder gebeurde, waar de structuren continu werkten nadat de werknemers waren geplaatst, worden deze in Tropico 6 alleen geactiveerd wanneer de werknemer ter plaatse is, aangezien deze de gebouwen binnenkomen en verlaten waaraan ze zijn toegewezen als als de normale werkuren volgen. Tussen de structuur van de archipelkaart en dit niveau van geavanceerde simulatie, wordt duidelijk dat een van de hoofdtaken van de speler is om een ​​efficiënt, efficiënt transportnetwerk met kortere reistijden te bouwen. Zonder erbij stil te staan, moet u ook nadenken over alle sociale klassen van uw bevolking: alleen de rijksten kunnen een auto veroorloven om op de bruggen te reizen, daarom zult u hun toevlucht moeten nemen tot het aanleggen van buslijnen, tot edicten die prikkels geven voor de aankoop van auto's of gebruik veerboten met snelle routes.

Zoals je ziet, zijn we helemaal niet over handel, politiek of piraten gaan praten en biedt Tropico 6 al zoveel keuzes en mogelijkheden. Vanzelfsprekend is voor de beginnende speler al deze informatie gewoon overweldigend, maar ook voor iemand die meer ervaring heeft de beschikbare opties zijn er zoveel dat je je verloren kunt voelen in eerste instantie.

Als ik eenmaal een bepaald aanvankelijk ongemak heb overwonnen, moet ik toegeven dat ik de complexiteit en diepgang van Tropico 6 begon te waarderen: elk element van het spel is nooit een doel op zich, maar maakt altijd deel uit van iets groters. Het bouwen van een kapel in plaats van een gevangenis verandert aanzienlijk wat de mensen van hun leider denken, maar zelfs een enkel gebouw heeft opties erin die het op verschillende manieren bruikbaar maken. Bijvoorbeeld, of u kunt een goudmijn op een normale manier gebruiken om het metaal te extraheren en het te exporteren om de staatskas te mesten of om de productie in de geheime modus in te stellen en de opbrengst van de verkoop om te leiden naar denkbeeldige Zwitserse persoonlijke rekeningen die we kunnen gebruiken om acties te financieren niet echt wettig. Bovendien moet een politicus weten hoe hij zijn handen vies kan maken wanneer dat nodig is.

Tropico 6 Fraws
Fraws gaf het aan mij uit een van zijn spellen. Hij weet heel goed hoe hij zijn handen vies kan maken ...

In tegenstelling tot veel andere managementtitels waarbij de speler wordt gefaciliteerd door de aanwezigheid van verzoeken van de bevolking, is het in Tropico 6 niet altijd mogelijk, of raadzaam, om de wil van iedereen te accepteren en te bevredigen. Dit komt door het feit dat binnen de bevolking er zijn verschillende facties, die elk verzoeken doen die vaak in strijd zijn met die van de andere partij. Militaristen willen bijvoorbeeld veilige straten met Guard Towers op elke hoek, maar deze gebouwen beperken de individuele vrijheid, en komen op tegen het credo en de wil van de revolutionaire factie. Als het in het begin gemakkelijk genoeg is om toe te geven en iedereen te plezieren, komt er een moment in het spel waarin het onmogelijk wordt of op zijn minst contraproductief is, zowel politiek als economisch. Om deze reden moet de speler onmiddellijk begrijpen welke strategie hij wil adopteren en proberen zijn posities zo dicht mogelijk bij de factie te houden die het dichtst aansluiten bij de doelen die we onszelf stellen.

Vanuit het oogpunt van de interface is Tropico 6, hoewel het een groot aantal vensters en submenu's tot zijn beschikking heeft, vrij intuïtief. Als ik echt moet aangeven dat een gebrek is gevonden, maar misschien heb ik het zelf niet kunnen vinden in deze chaos, ontbreken van een samenvattende tabel producten en producten op voorraad in onze eilanden, om de import / export beter te kunnen beheren in het menu voor handel. Zodra de zelfstudie is voltooid, biedt de game ons twee spelmodi: Sandbox en missies. In de Sandbox-modus hebben we volledige controle over de creatie van de spelwereld, van de vorm en grootte van de archipel tot het bepalen van alternatieve overwinningsvoorwaarden. Met de Tropico 6 Multiplayer-modus kunnen spelers tot 4 spelen op een kaart die is geconstrueerd op een manier die erg lijkt op de Sandbox-modus, maar helaas heb ik de kans niet gehad om hem te proberen, aangezien de speelhal nog altijd leeg was.

Tropico 6 Sandbox
Het menu voor het maken van de wereld in Sandbox-modus heeft zoveel opties om te genieten.

Maar naar mijn mening blijft het ware hart van Tropico 6 de missies. Op dit moment zijn 15-missies beschikbaar die worden ontgrendeld wanneer de voorgaande zijn voltooid. In deze modus hadden de ontwikkelaars echt plezier bij het testen van ons met enkele echt gekke scenario's, zoals het maken van Tropico de natie meer "communistisch" dan ooit of dat, waar door een gebrek aan natuurlijke hulpbronnen, we alleen moeten vertrouwen op onze piratenkracht, een van de meest interessante innovaties van Tropico 6. Sterker nog, dankzij de constructie van de Pirate Cove, zoals de nieuwe Engelse of Franse heersers van de 1700, beschikken we over een privévloot waarmee we acties kunnen uitvoeren die niet erg 'schoon' zijn, zoals smokkelen, plunderen van materialen, smokkelwaar die de jaloers zijn op de Libische routes van vandaag of zelfs diefstal van Wonders, gebouwen die unieke bonussen bieden zodra ze zijn gebouwd.

Tropico 6 piraten
Salveenee vindt dit niet leuk! POORTEN ZIJN GESLOTEN!

De grote verdienste van de missies is om de speler te dwingen te denken en te spelen buiten de klassieke schema's van een ander management. Ik kan me voorstellen dat sommige spelers deze keuze van ontwikkelaars als een negatief punt kunnen interpreteren, maar uitgaande van jaren van ernst en logica van titels als Civilization, moet ik toegeven dat ik mezelf op de proef stelde met een aantal Tropico 6-missies stimuleerde en vermaakte me op een volkomen onverwachte manier.

LANG LEVEN NAAR "EL PRESIDENTE"

Achter de lichte tonen, bijna hilarisch door de "El Presidente" en zijn tweede verantwoordelijke "Penultimo", verbergt ik wat ik beschouw als de duistere zielen van de managementsystemen. Een gevaarlijke, misbruikte en misschien een beetje overdreven verklaring, maar ik denk niet dat het helemaal verkeerd is in dit geval. In feite, zoals in de FromSofwtare-titel, bestrijdt Tropico 6 de fouten van de speler op een redelijk beslissende manier en vaak, om te proberen een spel slecht op gang te krijgen, komt men in een wervelwind van verkeerde keuzes die onvermijdelijk tot een nederlaag leiden, of erger, niet herverkiezing!

Zonder al te veel woordvattingen beschouw ik Tropico 6 niet als een titel die geschikt is voor nieuwkomers in het genre, maar voor managemententhousiasten is het zeker een uitstekende aankoop, dankzij de complexiteit en diepgang, maar vooral ook de mate van uitdaging die sommige van zijn missies bieden, in de hoop mettertijd blijven Kalypso Media en de ontwikkelaars van Limbic Entertainment de game ondersteunen. Kleine bonus: de soundtrack, als je houdt van Latijns-Amerikaanse ritmes, is echt een bom!

Ten slotte wijzen we op de toekomstige beschikbaarheid van een zeer smakelijke limited edition: de El Prez-editie. Dit juweeltje bevat vier ansichtkaarten gewijd aan de stranden van Tropico, twee toeristenpakken, een exclusief project om "Il Laghetto dei Fenicotteri" te creëren in het presidentiële paleis, de soundtrack van het spel gebaseerd op Caribische melodieën en een digitale kalender die de dagen markeert die ontbreken tot de volgende verkiezingen. Niet te missen, als je van de serie houdt.

Reacties

antwoorden