AESVI, de Association of Italian Video Game Developers, heeft gepubliceerd zijn jaarverslag over Italiaanse gamers van waaruit we verschillende informatie kunnen verkrijgen.

Naast het positieve nieuws van één groei van de 18,9% videogamemarkt in de 2018, een "identikit" van de gemiddelde Italiaanse speler werd ook gemaakt, met zijn voorkeuren en leeftijdscategorieën.

Vorig jaar waren de gamers 16,3 miljoen mensen, dat is het 37% van de populatie tussen de 6- en de 64-jaren. De scheiding tussen mannen en vrouwen blijft nog steeds in evenwicht, met de 54% mannelijke spelers en 46% vrouwelijk; de meest talrijke spelers zijn opgenomen in de 15 en de 34-jaren, en tussen de 45 en de 64-jaren.

Uit het rapport blijkt dat Slimme spelplatforms hebben de voorkeur met 10,1 miljoenen spelers, dan de pc's met 7,6 miljoen e eindelijk de consoles met 6 miljoenen spelers. De ranglijst verandert echter als we het hebben over uren speelplezier: eerst vinden we de consoles met een gemiddelde van 5 uren per week, dan smartphones met 4,3 uur en ten slotte pc's met 4,2 uren per week.

Wat de platformabonnementen betreft, is het 37% van PlayStation 4-spelers geactiveerd PlayStation Plus, heeft de 24% van Xbox One-gebruikers een abonnement Xbox Live Gold en het 22% van Nintendo Switch-gebruikers heeft de Nintendo Switch Online.

Dit zijn de gegevens waaruit is voortgekomen AESVI, bevindt u zich in deze identikit of bent u volledig vreemd aan het Italiaanse gemiddelde?